Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot VIDEO Ispovijest Splićanke Maje: Nije istina da sam nestala. Dala sam telefon policiji i prošla poligraf

VIDEO Ispovijest Splićanke Maje: Nije istina da sam nestala. Dala sam telefon policiji i prošla poligraf

'On je zlatan momak'

Misteriozna Splićanka Maja S. za koju se vjeruje da ju je Matej Periš zadnju kontaktirao u noći nestanka rekla je za srbijansku emisiju Exploziv na TV Prva da se kaje što se nije javila kada ju je Matej nazvao te da je prošla poligraf, a svoj mobitel dala policiji, prenosi Nova.rs. Maja je sestra Matejevog prijatelja.

Iako je prvo bilo navoda da se na poziv javila te da Mateja nije čula od buke, Splićanka je objasnila i pokazala kako je od njega imala propušten poziv u 22.39 sati. Vjeruje se da je upravo ona posljednja osoba koju je nestali Matej kontaktirao u noći nestanka.

- Najviše me bole te laži što pišu, samo zamagljuju pravu istinu. To me najviše i boli. Beograd je pokriven kamerama, zna se gdje sam bila, prošla sam poligraf, predala svoj mobitel, dala uvid u svoj automobil, spremna sam krv i kosu dati, sve samo da skinem ljagu sa svog imena - rekla je Maja S. koja poznaje dobro Beograd s obzirom da tamo često izlazi.

Kaje se što se te večeri nije javila Mateju na mobitel kada ju je zvao.

- Normalno da se kajem, to mi je najveća muka od svega jer smatram, da me je možda obavijestio da dolazi u Beograd, ja bih im rekla gdje da idu i što da rade - rekla je Maja S.

- Imam 31 godinu, ja sam prijateljica Mateja Periša. Moja mama je bila njemu učiteljica, moj brat mu je prijatelj... Došla sam ovdje danas jer ne želim da se krijem i nije istina da sam nestala, izbrisala sam društvene mreže zbog prijetnji koje su mi slale. U 21. stoljeću zar ljudi mogu pomisliti da policija nije vidjela moje kontakte? Maksimalno surađujem i javljam svaku moguću informaciju, prošla sam i poligraf - objasnila je prijateljica nestalog Mateja Periša.

Ona kaže da je u Beograd došla 27. prosinca navečer te se smjestila kod prijateljice.

- Stigla sam kod prijateljice kući, gdje sam bila smještena. Međutim 28. je moja prijateljica došla u Beograd sa drugom prijateljicom i bila je prilika da se vidimo. Znala je da sam loše, ali smo otišli u Buda bar na večeru. Nakon toga, dobila sam temperaturu i vratila sam se kod prijateljice i tek 30. prosinca mi je prijateljica Teodora rekla da me vodi u jedan restoran. Dođemo tamo, taman pred ulazak u restoran zvoni mi telefon. Rekla sam, stani da parkiram pa ću u restoranu. Ulazim unutra, spajam se na WIFI i vidim da mi je Matej poslao poruku putem Instagrama. Onda sam vidjela propušten poziv - kaže Maja S.

Ona je, kaže, sa društvom bila u restoranu i Periš ju je pozvao da je pita gdje da idu.

- Odgovorila sam mu na Instagramu, pitala sam ga tko je došao u Beograd. Međutim, Matej mi nikada nije odgovorio - objasnila je.

Brat ju je u panici nazvao kako bi ju upitao gdje je Matej.

- Ja sam Mateju opet poslala poruku da ga pitam gdje je, da mu kažem da ga traže i da se javi. Meni nije bilo u glavi da je ovo sve ovako. Tek kada je prošao 1. siječanj vidjela sam da je jako ozbiljna situacija. Kad me policija kontaktirala, vidjela sam koliko je ozbiljno - kaže Maja.

Na pitanje je li nešto mogla naslutiti, kaže da ni danas ne zna šta se dogodilo.

- Iskreno, mislila sam prvo da je sa nekom curom. Onda sam mislila da se nešto možda dogodilo u klubu. Bila sam u kontaktu sa prijateljima cijelo vrijeme, međutim mi ni danas ne znamo. Niti mogu što naslutiti. Iskreno sam se nadala da će možda taksist znati nešto reći, što je tražio i gdje je htio ići - rekla je Maja S. koja izjave za medije dosada nije davala jer je istraga bila u tijeku.

- Pukla sam jer su počeli lagati i idu toliko daleko - da se bavim prostitucijom? Ja, ozbiljna cura, radim kao konj, spavam po tri sata dnevno, trudim se nešto postići u životu. Sada pokušavaju fokus sa istine prebaciti tko zna gdje. Moja mama je polujavna osoba, dolaze nam novinari oko kuće, užas - kazala je Maja i ponovila da je Beograd pokriven kamerama i da policija vrlo lako može utvrditi gdje se kretala i što je radila.

Na pitanje o mutnim i poslovima sa drogom, Maja kaže da novine pišu svašta.

- On je zlatan momak, ne može bilo ko studirati i raditi. Mi radimo u turizmu, ali ne u luksuznim turizmu već sa običnim izletničkim brodovima - kazala je Maja i objasnila da Periš nikada nije radio za nju, već da su samo radili isti posao.

Susrela se i s Matejevim ocem Nenadom Perišem.

- Srela sam ga slučajno 4. siječnja kada sam išla dati izjavu. Rekla sam mu riječi utjehe. Kako vrijeme prolazi, moje srce nekako zna, nada se da je živ. Pričali smo kao ljudi... Što možete reći - rekla je Maja u suzama te dodala da Nenad Periš nikada nije posumnjao u nju. 

Već se dvadeset dana traga za nestalim Splićaninom Matejom Perišom. MUP Srbije rekonstruirao je rutu kojom se Matej kretao te noći, a na posljednjoj snimci nadzorne kamere spustio se u Savu odakle mu se gubi svaki trag. 

Hrvatska policija ponovno je ispitala Matejeve prijatelje s kojima je bio u Beogradu, u klubu Gotik.

Identificirali su i ekipu iz Zadra koji su bili u klubu te noći.


Vaša reakcija na temu