Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: HRABRO I BURNO Brđani protiv izgradnje sportskog centra, Puljak najavio da svakako ide jer je dobro za kotar i grad

VIDEO: HRABRO I BURNO Brđani protiv izgradnje sportskog centra, Puljak najavio da svakako ide jer je dobro za kotar i grad

'Urušavate ono što imamo da izgradite što ne želimo'

Stanovnici Brda ne žele sportski rekreacijski centar, s garažom, bazenima,  rukometnim terenom, natkrivenim balotalištem i roštiljem, igraonice, prostorom za mali nogomet... jer kažu, sve što trebaju imaju već sada, a gradska vlast neka ide raditi u kvartovima koji to nemaju. Na Zboru građana na kojemu je gradonačelnik Ivica Puljak iznio plan, uz dodatak da će na dijelu površine sami kreirati sadržaj, odbili su ideju tek uz dva glasa protiv. Žele samo garažu te da se Sportski centar Brda vrati građanima na upravljanje. U punom atriju Osnovne škole Brda Puljak je, uz kojeg su bili zamjenik Antonio Kuzmanić te ravnatelj Gordon Cerjan, ravnatelj Javne ustanove Športski objekti, detaljno i uvjerljivo iznosio ideju, vrijednu oko 20 milijuna eura koja bi se mogla realizirati kroz dvije i pol godine. Iako je počelo burno, na trenutke i na rubu pristojnosti gdje je i gradonačelnik povisio glas jer je protumačio porugu iz publike da je na račun osoba s invaliditetom.

- Sram vas bilo, neću dopustiti da se tako odnosite prema osobama s invaliditetom! Izađite odmah van - rekao je Puljak. 

Ipak, nastavilo se dalje jer nikome to nije bilo ni u primisli. Gradonačelnik je na jednoipolsatnom sastanku hrabro kročio, uvjeravao, čak se i našalio, ali nije stanovnike uvjerio da to što će raditi je dobro za njih.

- Sve to što nudite, mi imamo bolje, a vi bi to srušili i napravili što želite. Idite s idejom o bazenima u druge kvartove, oni nemaju ništa od tog što nudite - rekao je stanovnik Hrvoje

Uvodno je predsjednica kotara Brda, Ivana Runjić iznijela što stanarima znači postojeći centar, ne samo u fizičkom, nego i u psihičkom smislu. 

- Ovaj centar nije dragulj samo Brda, nego cijelog grada - zaključila je. 

Strastven je bio i Andrija Vuković, nekadašnji golman RNK Splita koji je s bratom Dragom, bivšim reprezentativnim rukometašem govorio o značaju centra. Posebno su ga zaboljele riječi zamjenik Antonija Kuzmanića da su oduzeli udruzi upravljanje i zbog netransparentnog trošenja novca, a u trenutku su se spomenuli i alkoholičari. 

- Nemate pravo srušiti ovo sve radi vaših ideja o bazenima i dvoranama! Prozivate nas pijancima. Ja sam bio prosječni golman, brat mi je olimpijac. Rekli ste da će kotarevi odlučivati na referendumu. Evo prilike za to! - kazao je Andrija Vuković. 

Puljak je uzvratio kako je referendum planiran oko ideja, a ne oko ovoga što oni misle da je dobro te da ih nitko nije nazvao pijancima.

- Vi ste nas birali, nama u programu stoji i izgradnja Športskog centra Brda - podvukao je gradonačelnik. 

- Nismo vas mi birali! Srića pa ovo nećete stić realizirat - dobacili su Brđani. Puljak je pričao o značaju javne garaže s 360 mjesta te kako bi se očistile ulice na kojima su automobili nelegalno, parkirani Hercegovačka, Mostarska i Sarajevska. Rekao je i kako im prometni redari ne stavljaju kazne jer znaju stanari nemaju mjesta.

- Vi bi nama uzeli što imamo, a riješili parkiranje Ravnim njivama, mi ni ne parkiramo mi tu! - vickasti su bili okupljeni. 

- Tu parkiraju građani Splita - uzvratio je Puljak. Trajala su prepucavanja, dobacivanja, ali i mirno iznošenje mišljenja.

- Čuo sam vaše mišljenje, ali ga ne prihvaćam -zaključio je Puljak. Pozvao je još jednom stanovnike Brda da u naredna dva tjedna dođu s idejama što bi na 'slobodnom' dijelu centra, vlast bi balotaško s roštiljem. Na kraju se potegnulo pitanje zagađenja zraka što je Puljak iskoristio za bocnuti HDZ i pozvati stanovnike da se njima obrate, ali je rekao da čine što mogu te da će nastaviti i dalje. Predsjednica kotara ga je prekinula i stavila na glasanje zaključak.

Vaša reakcija na temu