Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT UMRLA STARIJA ŽENA: U Šibensko-kninskoj županiji 14 novooboljelih

UMRLA STARIJA ŽENA: U Šibensko-kninskoj županiji 14 novooboljelih

Na bolničkom liječenju je 28 pacijenata

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 14 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; 12 osoba s područja Šibenika te po jedna osoba s područja Drniša i Biskupije. Preminula je ženska osoba starije životne dobi (1937. godište), koja se liječila u šibenskoj bolnici. Trenutno su 423 aktivna slučaja na području te županije. 

U šibenskoj bolnici liječi se 29 osoba, od kojih su tri osobe na respiratoru, a četiri osobe su na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 867 osoba. Od toga je 828 bliskih kontakata oboljelih, a za 39 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovana su i testirana 193 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, priopćio je Stožer.

Vaša reakcija na temu