Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Tri kandidata za novog predsjednika splitskog HDZ-a

Tri kandidata za novog predsjednika splitskog HDZ-a

Izbori su 11. prosinca

Kako se čini, u trku za novog predsjednika HDZ-a Split ulaze tri kandidata, što se odavno nije dogodilo. Već nekoliko puta HDZ-ovci u Splitu birali su samo jednog kandidata pa zapravo nekog izbora nije ni bilo. Sada je situacija potpuno drugačija. Najavljivao se puno veći broj kandidata, ali Nenad Periš je odustao, a Ante Bekavac odlučio stati uz Jakšu Balova kao kandidat za potpredsjednika. 

Uz Balova, očekuju se i predsjedničke kandidature Enca Kovačevića sa Spinuta i Tomislava Šute, direktora Vodovoda i kanalizacije. Šuta slovi kao favorit s podrškom dugogodišnjeg tajnika Tomislava Prljevića i tajnika županijskog HDZ-a Ante Mihanovića

Kao njegovi potpredsjednici trebali bi se kandidirati liječnik dr. Krešimir Čaljkušić sa Žnjana, građevinar Ivica Budimir s Bačvica i Zrinka Mužinić Bikić iz Srinjina, koja je na izvanrednim lokalnim izborima bila kandidatkinja za dogradonačelnicu. Nakon izbora odstupila je s mjesta šefice Zajednice žena Katarina Zrinska. 

Uz Bekavca, kao potpredsjednici Balovu, spominju se Ante Milić s Pujanki i Petar Ljubičić s Lokvi. 

Očekuje se i kandidatura za potpredsjednika Andrije Čaljkušića iz Spinuta. On navodno uživa veliku podršku bivšeg šefa gradske organizacije Petra Škorića i kažu poznavatelji da bi mogao pomutiti račune ostalim kandidatima iz dva velika bloka okupljena oko Balova i Šute. 

Više struja u HDZ-u pokušalo se dogovoriti oko zajedničkog kandidata, no bez uspjeha. Kao kandidat se spominjao i liječnik dr. Vide Popović, ali on je prvi ispao iz svih kombinacija. U posljednje vrijeme kao moguća kandidatkinja nekoliko HDZ-ovih struja predložena je Ivana Relata, no ni od toga na koncu nije bilo ništa. 

Kandidature se predaju do subote, a izbori su 11. prosinca. Od novog šefa HDZ-a očekuje se da se na idućim izborima suprotstavi aktualnom gradonačelniku Ivici Puljku i po mogućnosti preuzme vlast u Splitu.

Vaša reakcija na temu