Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nova TV Screenshot ŠOKANTAN SLUČAJ IZ SPLITA Uselio im se u stan, ne plaća režije, a obije bravu svaki put kad ju promijene

ŠOKANTAN SLUČAJ IZ SPLITA Uselio im se u stan, ne plaća režije, a obije bravu svaki put kad ju promijene

U centru je grada s urednim papirima, no bez obzira na to dvije sestre ne mogu do njega čak ni nakon devet uhićenja muškarca

Emisija Provjereno na Novoj TV večeras donosi nevjerojatan slučaj iz Splita gdje se nepoznati muškarac uselio u stan i ne želi otići. 

Stan se nalazi u centru grada s urednim papirima, no bez obzira na to dvije sestre ne mogu do njega jer ni nakon čak devet uhićenja muškarca one nisu uspjele riješiti problem. 

- Mislim, nije mi jasno da mi u ovakvoj državi živimo, da njega štiti u svim segmentima, a nas jednostavno ne doživljavaju uopće - kazala je Anamaria Malger Petrić

Radi se o stanu koji je u vlasništvu obitelji već pet generacija, odnosno 130 godina kada je pradjed Aanamarije i Elde kupio tek izgrađenu kamenu zgradu u centru Splita. 

- Bio je u posjedu mog pradjeda i nakon završetka Drugog svjetskog rata u njega su useljeni stanari. To je tada bio takav običaj, protiv volje vlasnika stana - navodi Malger Petrić te objašnjava kako je u njemu otada živjela obitelj koja uživa status zaštićenog najmoprimca. 

Plaćaju li režije i najam utvrđen zakonom, takvi stanari mogu tamo živjeti do kraja svog života. Stanar koji se nalazio u njihov stan u Splitu izgubio je 2019. godine status zaštićenog najmoprimca zbog neplaćanja režija, zbog čega su sestre pokrenule ovrhu te dobile rješenje o deložaciji. 

Dolaskom do zgrade, taj najmoprimac se nije tamo nalazio, već su kasnije saznale da već nekoliko mjeseci on tamo više ne živi, a tamo se nalazio netko njima u potpunosti nepoznat. 

- Osoba koja je tu protuzakonito po bilo kojoj osnovi zatečena, a nije bila u nikakvim sudskim papirima i procesima, tu je nalazimo i ona odbija napustit stan - objašnjava Malger Petrić. 

U čak devet navrata policija ja intervenirala i privodila muškarca. Mijenjane su i brave, no nakon što muškarac izađe iz pritvora, svaki puta on ponovno obije bravu te se vraća u stan. Ne plaća ni režije, pa ih moraju one plaćati. 

- Ukoliko se on samo useli, tada je po meni dosta teško ishoditi nekakvu policijsku zaštitu u kaznenom postupku i slično. Zapravo se tada zaštita svodi na nekakvu inicijativu i privatne postupke u vidu pokretanja parničnih postupaka, dopuštene samopomoći, a sve je to jedan angažman koji pada na teret vlasnika - objašnjava Boris Makarović

Vaša reakcija na temu