SLOMLJENO KRILO Obilježena 29. obljetnica pogibije zrakoplovaca u Sinju

SLOMLJENO KRILO Obilježena 29. obljetnica pogibije zrakoplovaca u Sinju

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće podno spomenika u Šimcima, a služena je i misa zadušnica

U Sinju je danas obilježena 29. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja, pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda Split Branka Fridela, Borisa Kekeza, Davora Šabića, Mladena Škalica i Bojana Vojvode koji su tragično poginuli u padu aviona AN-2 u naselju Šimci kod Sinja 26. siječnja 1992. godine.

Ispred Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u obilježavanju obljetnice su sudjelovali zapovjednik 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila, pukovnik Stjepan Stepić i stožerni narednik Ivica Dundović iz 93. krila HRZ-a.

U znak sjećanja na poginule pilote i padobrance u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske održana je misa zadušnica koju je služio vojni kapelan kapelanije u vojarni Pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku, otac Ivo Topalović koji je tom prigodom rekao: 'Trenuci sjećanja i zahvale su trenuci kad treba kazati hvala. Dano nam je da otmemo zaboravu one koji su svoj život završili na tragu ljubavi. Oni su ostali dar našoj Domovini.'

Nakon svete mise, položeni su vijenci i zapaljene svijeće podno spomenika Slomljeno krilo u Šimcima. Počast poginulim pilotima i padobrancima, uz njihove obitelji, odali su i članovi izaslanstva Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Gardijske mehanizirane brigade, ratnih zapovjednika i pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda Split te ostali uzvanici, kao i predstavnici aeroklubova iz Sinja i Splita.

Počast poginulim prijateljima i suborcima odao je i Zvonko Kovačević-Kova, jedini koji je preživio tragični let prije 29 godina.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(87009, "");
Pregledaj komentare