Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PUCAJU VEZE? Puljak opet prozvao SDP, Matijević uzvratio da nije pošteno vrijeđanje zbog stava o Spinutu

PUCAJU VEZE? Puljak opet prozvao SDP, Matijević uzvratio da nije pošteno vrijeđanje zbog stava o Spinutu

Most je inače podrška Puljku, ali su i oni bili jasni oko pres kontejnera

Dok stanovnici Spinuta slave zbog povlačenja odluke o pres kontejnerima u Spinutu, gradonačelnik Ivica Puljak proziva 'neodgovorne političare', među njima i partnere iz SDP-a.

- Bila je to neodgovorna odluka političara, oporbe i SDP-a koji se pretvara u partnera HDZ-a - komentirao je povlačenje odluke koju Spinut doživljava kao pobjedu.

Što se tiče suradnje sa SDP-om, rekao je da su na nekim temama na Vijeću pokazali da nisu dovoljno konstruktivni, nisu tražili rješenja.

Na direktan upit hoće li reći 'zbogom' suradnji, samo je odgovorio da se problemi ne rješavaju ovako kako oni predlažu, ustvrdio je da to nije dobro za grad.

Već je tijekom sjednice Gradskog vijeća bilo jasno da Puljak zamjera SDP-u jer je gradonačelnikov trbuhozborac Igor Skoko uputio oštre strelice partnerima, nazivajući ih nekorektnima. Puljak je samo ponovio gradivo.

Davor Matijević, predsjednik splitskog SDP-a, uzvratio je da ne zamjera Ivici Puljku jer je gradonačelnik navikao na vijećnike koji bespogovorno dižu ruke bez obzira na to što predlagao.

-  Možda se ne snalazi kad dobije kritiku. SDP je bio maksimalno korektan do sada i bit će i dalje. Mi ćemo biti korektiv, kako smo i rekli, nismo stranka Centar da bespogovorno dižemo ruke za Puljka nego da nudimo konkretna rješenja i tako se ponašamo skoro dvije godine - komentirao je.

Što se tiče suradnje s Puljkom, odgovorio je kako vjeruje da će trajati i to dok god je gradonačelnik korektan.

-  Moram priznati da nije korektan u načinu komunikacije s partnerima. Zamislite koji je to način poimanja demokracije kada ideš vrijeđati partnera koji ti je uskratio podršku na jednoj točki, i to na onoj za koju smo ga ranije molili da je povuče, ali nije htio uvažiti - jasan je Matijević.

Tijekom sjednice na tri točke SDP je uskratio podršku, ali je, osim oko Spinuta, Most bio uz Centar. Jasno je da gradonačelnik ima podršku, glavnu i rezervnu, pogotovo nakon odlaska Ivane Ljulj Cvitanić iz Vijeća i argumentirane kritike koju je javnost doživljavala iskreno i bez politikantstva.

Vaša reakcija na temu