Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Potonuo ribarski brod kod Iža, potopila ga pijavica

Potonuo ribarski brod kod Iža, potopila ga pijavica

Sedam članova posade uspjeli su se pomoćnom brodicom prebaciti u Kukljicu

Službenici Lučke kapetanije Zadar izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pomorskoj nesreći ribarskoga broda koja se dogodila jutros oko 7.45 sati u blizini rta Parda, s južne strane otoka Iža.

Obavijest o potonuću zadarskoj Kapetaniji uputio je jutros oko 9.20 sati zapovjednik ribarskog broda 'Atlant', dužine 17,89 metara i zastave Republike Hrvatske, nakon što je s posadom pristao u Kukljicu, pomoćnom brodicom.

Uvidom u brodsku dokumentaciju i temeljem izuzetih izjava brodolomaca, službenici LK Zadar utvrdili su da nitko od sedam članova posade potonulog broda, uključujući zapovjednika, nije stradao niti ozlijeđen te nije bilo potrebno pokretati akciju traganja i spašavanja.

Službenici LK Zadar provode očevid o uzrocima pomorske nesreće ribarskog broda, koji je potonuo na dubinu od 60 metara te ne predstavlja opasnost za sudionike u pomorskome prometu tim područjem, no zbog plutajućih predmeta s potonulog broda iz nadležnosti zadarske Kapetanije, putem Obalne radio postaje ORP Splitradio, odašilje se (SECURITE) obavijest o ugrozama na plovnome putu.

Na poziciji potonuća uočeno je manje onečišćenje mora, a s obzirom na to da je u brodskome spremniku preostalo pogonskoga goriva, organizirana je podmorska provjera olupine, kako bi se ustanovilo eventualno onečišćenje, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Prema neslužbenim informacijama, brod je zahvatila pijavica, a u to ih je vrijeme na tom području bilo nekoliko.

Vaša reakcija na temu