Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Policija otkrila na koji način su prevaranti koristili mobitele za krađe iz trgovina

Policija otkrila na koji način su prevaranti koristili mobitele za krađe iz trgovina

Uhićeni su 22-godišnjakinja 26-godišnjak

Zbog računalne prijevare zadarska policija je osumnjičila 22-godišnjakinju i 26-godišnjaka. 

Djevojka je počinila pet kaznenih djela i to u jednom danu. Utvrđeno je kako je 24. rujna ušla u pet trgovina dva različita trgovačka društva. Od trgovkinja bi zatražila bon za nadoplatu prepaid kartice, iskoristila bi priliku i fotografirala kodove s bonova te ih potom vratila trgovkinjama govoreći kako nema novca za platiti. 

Kodove je iskoristila za uplatu sredstava na račun. Pričinila je štetu od 7000 kuna.

Muškarac je istog dana ušao u trgovinu gdje je od trgovkinje zatražio papirnati vaučer za plaćanje putem interneta, nakon čega je iskoristio priliku i s mobitelom skenirao QR s vaučera kojeg je iskoristio, a trgovkinju doveo u zabludu kako nema novca za platiti, te odustao od kupnje.

Nakon istraživanja je protiv oboje podnesena kaznena prijava. 

Vaša reakcija na temu