Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Split Počela sanacija strmog pokosa iznad garaže na Blatinama, privremena regulacija prometa na snazi

Počela sanacija strmog pokosa iznad garaže na Blatinama, privremena regulacija prometa na snazi

Ukupna je vrijednost investicije 400.000 eura

Danas je započela sanacija trinaest-metarskog strmog pokosa iznad javne garaže na Blatinama. Planirano je vrijeme izvođenja radova šest mjeseci. 

Radovi će obuhvatiti uklanjanje postojećeg dezintegriranog mlaznog betona i površinskog dijela stijene neposredno ispod mlaznog betona, uklanjanje vegetacije koja je narasla po pokosu i nožici pokosa, uklanjanje obrušenog materijala, izvedbu samobušivih sidara te izvedbu nove obloge od armaturne mreže i mlaznog betona, ističu iz Grada. 

Naime, prilikom izgradnje garaže na Blatinama 1986. godine izvede  je strmi pokos sjeverno od garaže, koji je bio zaštićen prskanim betonom i štapnim sidrima. Izvedena zaštita pokosa najvećim je dijelom oštećena te je izgubila svoju funkciju. Padina se već počela obrušavati, pa je postojala opasnost od nastanka klizišta s čime bi bili ugroženi objekti iznad garaže, a i sama garaža.

Projekt sanacije pokosa na Škrapama izradila je tvrtka Trames d.o.o., a izvođač radova je Octopus Rijeka d.o.o. Ukupna je vrijednost investicije otprilike 400.000 eura.

Za vrijeme izvođenja sanacijskih radova na snazi će biti privremena regulacija prometa. Pješački promet neće biti moguć istočnim nogostupom Dubrovačke ulice od južnog ulaza u tunel do križanja sa Ulicom A. B. Šimića .

Iz Grada mole građane za suradnju, strpljenje i razumijevanje.

Vaša reakcija na temu