Nezavisna lista Ramljak i Mamić: 'Otključat ćemo grad i dati prostor struci'

Nezavisna lista Ramljak i Mamić: 'Otključat ćemo grad i dati prostor struci'

Branka Ramljak pozvala je građane da izađu na izbore i podrže ih kao jedinu nezavisnu listu na lokalnim izborima u Splitu

Kandidatkinja za splitsku gradonačelnicu Branka Ramljak zajedno s članom Nezavisne liste Ramljak i Mamić, mladim arhitektom Tonijem Bobanom, predstavila je danas na Istočnoj obali program vezan uz prostorni razvoj Splita. 

'Split se trenutno razvija po GUP-u koji je zastario i od 2008. nije doživio nikakvu značajnu izmjenu, što dovoljno govori o nebrizi grada o svom prostoru kroz više od desetljeća. Split kao da je okrenuo leđa onima koji mogu i znaju mijenjati stvari na bolje. U našem programu ne obećavamo nove kvartove kad znamo da administracija ima problem izdati uvjete i dozvolu za običnu kuću. Ojačat ćemo stoga odjel za urbanizam i gradsku upravu učiniti efikasnom, a kriterije i pravila jasnima i istima za svih. Otključat ćemo grad, donijeti izmjene i dopune zastarjelog GUP-a kao vatrogasnu mjeru dok ne izradimo novi prostorni plan i GUP u suradnji s Društvom arhitekata u Splitu. Jedino tako možemo zadržati ljude i investicije u gradu. Izradit ćemo dokumentaciju za revitalizaciju Istočne obale i Kopilice, zazeleniti grad, zaštititi Marjan, izregulirati izgradnju repetitora, izgraditi javne garaže i riješiti ključne prometnice unutar grada. Ono što nam obećavaju i što čekamo zadnjih 20 godina', poručio je Toni Boban, mladi arhitekt koji godinama radi projekte u gradu Splitu i svjestan je prostornih i administrativnih problema. 

Branka Ramljak pozvala je građane da izađu na izbore i podrže jedinu nezavisnu listu na lokalnim izborima u Splitu sastavljenu od stručnjaka koji su u dosadašnjem radu već pokazali da znaju kako grad učiniti boljim mjestom za život i koji će biti brana od toga da grad ostaje zarobljen.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(97330, "");
Pregledaj komentare