Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović MARKOTIĆ: Kome smeta bazen u Splitu? Dajem punu podršku gradskoj vlasti u realizaciji

MARKOTIĆ: Kome smeta bazen u Splitu? Dajem punu podršku gradskoj vlasti u realizaciji

Mostovac je komentirao rasprave oko sportskog centra na Brdima

Josip Markotić, gradski vijećnik Mosta podržava prijedlog gradonačelnika Ivice Puljka o gradnji novog sportskog centra na Brdima.

- Proteklih dana u Splitu se digla politička 'kuka i motika' na odluku grada da krene u izgradnju bazena u istočnom dijelu grada, na Brdima. Oni koji prate i poznaju splitsku političku scenu, znaju da je upravo splitski Most bio taj koji je priču oko izgradnje bazena na istoku Splita vratio iz zaborava i stavio u fokus aktualne gradske vlasti - kaže. 

Upravo zalaganjem vijećnika Mosta izgradnja bazena našla je svoje mjesto u proračunu. Obrazlaže kako u Splitu skoro 80 posto djece mlađe dobi koja se uključuju u plivanje dolazi iz istočnih dijelova grada. 

- Kako istočni kotarevi nemaju bazen, djeca na treninge idu u zapadni dio grada, gdje postoji nekoliko bazena praktički jedan do drugoga, od čega je samo jedan natkriven i koji svojim kapacitetima ni približno ne zadovoljavaju potrebe svih plivačkih i vaterpolskih klubova i ostalih građana koji se rekreativno bave plivanjem - ističe.

Podsjeća kako je grad Split do 2020. godine, tri godine zaredom, u proračunu osiguravao sredstva za izgradnju bazena na istoku grada, štoviše to je proglasio kapitalnim projektom, ali ga nikad nisu napravili.

- I sad kad je Grad napokon našao kvalitetnu lokaciju i to u sklopu postojećeg sportskog centra koji bi izgradnjom bazena značajno podignuo kvalitetu sportskih aktivnosti, a ujedno osigurao i nova parking mjesta jer će se u sklopu izgradnje bazena izgraditi i podzemna garaža, ovaj kvalitetan i prijeko potreban projekt potpuno nepotrebno postao je predmetom političkih prepucavanja i protivljenja izgradnji - smatra.

Navodi i da su upravo loši odnosi i nikakva suradnja između lokalne i državne vlasti doveli u pitanje realizaciju izgradnje bazena na prvotno predviđenoj lokaciji na Kili, jer se radi o zemljištu koje je u vlasništvu HEP-a koji zbog političkih razloga ne želi parcelu prodati gradu Splitu.

- Nakon skoro sedam godina provedenih u Gradskom vijeću umoran sam od političkih prepucavanja od kojih niti grad niti građani nemaju nikakve koristi - kaže.

Bez obzira koja politička opcija bila na vlasti, dodao je, vijećnici splitskog Mosta uvijek su nastojali biti konstruktivni i iskreno su podržavali sve ono što je dobro za grad ne tražeći pri tom ništa za sebe niti naplaćujući  podršku sinekurama i zaposlenjima kako je to nažalost uobičajena praksa nekih političkih opcija.

- Stoga, kao gradski vijećnik dajem punu podršku ovom projektu i iskreno se nadam da će ga ova gradska vlast realizirati u najkraćem mogućem roku na korist i radost mnogih sugrađana, osobito djece koja će napokon dobiti sadržaj kakav zaslužuju i kakav su davno trebali dobiti - poručio je Markotić.

Vaša reakcija na temu