FOTOGALERIJA Maras i Kotur prošetali Splitom

FOTOGALERIJA Maras i Kotur prošetali Splitom

Bavit ću se pitanjima jednakosti što se tiče financijskih usluga, kazao je između ostalog SDP-ov kandidat na EU izborima

Gordan Maras, kandidat SDP-a na izborima za Europski parlament i Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split prošetali su centrom Splita i razgovarali sa Splićankama i Splićanima o aktualnim europskim i hrvatskim temama. 

- Kao eurozastupnik bavit ću se pitanjima jednakosti što se tiče financijskih usluga i što je posebno bitno - pitanjem pravde, tako da minimalne mirovine i plaće u Hrvatskoj budu jednake standardima u drugim članicama EU-a. Hrvatska mora imati jasno stajalište u određenim ključnim situacijama, kao što je nedavna izjava predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija: 'Živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija!' Moramo biti svjesni da je Hrvatska teritorijem i po broju stanovnika mala država, ali mora imati jak stav i jake europarlamentarce kako bi onima poput Tajanija, koji svojataju Dalmaciju i Istru i koji su revizionisti povijesti, pokazali kako je Hrvatska u Drugome svjetskom ratu bila na pobjedničkoj strani - rekao je Maras.

Kotur istaknuo kako su HDZ-ovi europarlamentarci mlako reagirali na Tajanijevu izjavu da su Dalmacija i Istra talijanske, za razliku od SDP-ovih koji su zatražili njegovu ostavku. 

- HDZ provodi slugansku i poslušničku politiku prema Europskoj uniji, dok se SDP bori za ravnopravnost Hrvatske i, još važnije, hrvatskih građana u Europskoj uniji. Hrvatska je u neravnopravnom položaju u odnosu na bogate članice EU-a koje se ne ponašaju solidarno, - zaključio je Kotur.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14