Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Lavovsko srce Splićana za turski narod

Lavovsko srce Splićana za turski narod

Splitski resort Le Meridien Lav uz podršku Splićana uspješno je priveo kraju akciju pomoći turskom narodu nakon katastrofalnih potresa

Početkom veljače istok Turske zadesio je razoran potres koji je s naknadnim podrhtavanjima tla, koje i dalje ne miruje, odnio živote više od 40 tisuća ljudi, desetine tisuća su ranjene, a prouzrokovao je i golemu materijalnu štetu. Svaka pomoć i podrška bili su hitno i prijeko potrebni. 

Posljedica potresa u Turskoj / Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite

Mike Saran, vlasnik splitskog luksuznog resorta Le Meridien Lav, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Turske u Hrvatskoj, pozvao je tada Splićane da se pridruže akciji prikupljanja pomoći turskom narodu. Naime, nastavno na materijalnu i logističku pomoć i podršku koju su Mike Saran i njegova obitelj direktno organizirali i pružili turskom narodu nakon razarajućih potresa početkom veljače, menadžment splitskog resorta Lav organizirao je sabirno mjesto za predaju dobrovoljne pomoći. Akciji su se pridružili zaposlenici Lava i brojni Splićani koji su još jednom dokazali da imaju veliko srce. 

U suradnji s nevladinom humanitarnom organizacijom Tocev iz Turske, obitelj Saran definirala je popis namirnica te higijenskih i medicinskih potrepština koje su prijeko potrebne stradalima, od konzervirane hrane preko pelena za djecu i odrasle, dezinficijensa do osnovnog medicinskog materijala poput zavoja, gaza i flastera. 

Novčanim donacijama zaposlenika resorta Le Meridien Lav kupljene su higijenske potrepštine, a podršku cijeloj akciji posebnom ponudom dao je i poznati drogerijski lanac DM. Uz navedeno svojim donacijama pridružili su i građani, a hotel je osigurao i dodatnu donaciju kroz pokrivače i jastuke te posteljinu. Ukupno je prikupljeno 12 paleta namirnica i higijenskih potrepština i posteljine. 

Prikupljena pomoć prije transporta u Tursku / Foto: Le Meridien Lav, Split

Akcija je proteklog tjedna uspješno privedena kraju nakon što je sva prikupljena pomoć suradnjom splitskog resorta s Veleposlanstvom Turske i zrakoplovnom kompanijom Turkish Airlines Cargo dopremljena u Tursku, a uz pomoć lokalne nevladine humanitarne organizacije Tocev dostavljena do potresom zahvaćenih područja. 

- Osobno sam kao i cijela moja obitelj i svi naši turski prijatelji neizmjerno zahvalni svima na pomoći koja je prikupljena kroz ovu akciju kao i na iskrenoj brizi za turski narod stradao u potresima. Split je, zajedno s našim zaposlenicima u Lavu, još jednom pokazao koliko veliko i toplo srce ima kad nekome treba pomoć. Zahvaljujući Veleposlanstvu Turske, Turkish Airlinesu i lokalnoj neprofitnoj organizaciji Tocev, pomoć koja je prikupljena u Splitu dopremljena je do potrebitih i sigurno će im biti korisna, pomoći barem malo u nedaćama koje su ih zadesile - iskazao je zahvalnost povodom završetka ove akcije Mike Saran.

Vaša reakcija na temu