Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KREATIVAN OD 8 DO 16? Panel rasprava u Teatrinu Gradske knjižnice Solin

KREATIVAN OD 8 DO 16? Panel rasprava u Teatrinu Gradske knjižnice Solin

Bavi se problematikom kreativnih profesionalaca unutar poslovnog okruženja

Panel rasprava 'Kreativan od 08 - 16?' održat će se u srijedu, 24. travnja, s početkom u 18.30 sati u Teatrinu Gradske knjižnice Solin. U dinamičnoj raspravi sudjelovat će iskusni stručnjaci iz područja kreativnosti i menadžmenta i podijeliti svoja iskustva o ovoj temi.

Panelisti su: Nikola Kuprešanin, scenarist i pisac, Maja Lekšić, voditeljica marketinga Radio Dalmacije i direktorica komunikacijske agencije Manush d.o.o, Gordan Turković, direktor CTA Komunikacija, Goran Pavlov, business consultant and serial entrepreneur, Petra Leskovec Dujišin, Senior Product Designer u Infobipu, Ante Katić, UI / UX Designer, Four of them LLC, Josip Vrban, osnivač i vlasnik Lumer Print & Shopa, Marko Maljković, osnivač i partner u Locastic&LITTO Agency&Tinel Meetup.

Većina panelista se tijekom svoje karijere nalazila i u ulozi kreativca i u ulozi šefa, a danas spajaju obje funkcije pa mogu puno toga reći vezano na ovu temu, a neki imaju i zavidno međunarodno iskustvo kreativnog sektora. Tako će Nikola Kuprešanin rado podijeliti svoju priču o tome kako je geodetsku struku zamijenio scenarističkom i postao jedan od najtraženijih pisaca regije. Priču o svom poslovnom putu, od višegodišnjeg strateškog savjetnika do kreatora nekih od najuspješnijih integriranih marketinških kampanja u regiji podijelit će i Gordan Turković, izvršni direktor i suvlasnik u agenciji CTA komunikacije.

Zanimljivo će biti i čuti Josipa Vrbana, osnivača i vlasnik Lumer Print & Shopa, jednog od najkreativnijih 'ormara' u gradu i Maju Lekšić, direktoricu marketinga najslušanijeg radija u Dalmaciji i onu koja stoji iza organizacije najvećih dalmatinskih evenata kao direktorica komunikacijske agencije Manush d.o.o. 

Panel se općenito bavi problematikom kreativnih profesionalaca unutar poslovnog okruženja, premošćivanjem jaza između kreativca i radne okoline, te pokušajem davanja odgovora na vječno pitanje - ima li kreativnost radno vrijeme? Dok se mnogi ljudi suočavaju s ovim izazovom u svom profesionalnom životu, postavlja se pitanje koliko je realno očekivati konstantnu kreativnost tijekom radnog vremena. Naši panelisti će dijeliti svoje perspektive i iskustva kako bismo istražili ovu temu.

Okupljeni će također imati priliku saznati više o Capacity2Transform projektu kojem je cilj aktiviranje transformacijskog potencijala kulturnih i kreativnih industrija te održivog turizma u poticanju zelene i digitalne tranzicije središnje Europe i koji uključuje 8 europskih zemalja iz 11 partnera. Panel je odlična prilika i za informiranje o programima edukacija i radionica Ekonomskog fakulteta u Splitu i poduzetničke potporne organizacije IRI Centra, koji su ujedno i partneri na ovom Interreg Central Europe Programu. Dok će većina edukacija startati na jesen, jedinstvena edukacija Design Sprint - Facilitatora najavljena je za svibanj, a vodit će je John Vetan ekspert i inovacijski strategist s berlinske Design Sprint Academy.

Ona je namijenjena zaposlenicima u marketingu, dizajnu, poslovnoj analitici, vođenju projekta, timova, programiranju, razvojnom inženjering i onima koji žele biti glavni pokretač svakog poslovnog procesa bez obzira na dob i radno iskustvo. Riječ je o metodi koju su osmislili inženjeri Google Venturesa s ciljem da ubrzaju proces razvoja i pokrenu inovacije unutar poslovanja. To je intenzivan fazni proces koji pomaže potaknuti inovaciju, potiče razmišljanje usmjereno na korisnika, stvara timsku viziju i ubrzava lansiranje proizvoda.

Omogućava timovima da provjere, umjesto da nagađaju, jesu li na pravom putu prije ulaganja značajnih sredstava u razvoj i lansiranje novog proizvoda na tržište. Osim što Design Sprint Facilitator nekom od polaznika može postati nova karijera, certifikat o takvoj edukaciji jedan je najpoželjnijih stavki životopisa.

Ekonomski fakultet u Splitu i poduzetničko potporna organizacija IRI Centar također će predstaviti dva vrijedna mentorship programa: Project management i Communication officer. Sve edukacije i radionice će biti besplatne.

Događaj je sufinanciran od strane Europske unije u sklopu Interreg Central Europe Programa.

Vaša reakcija na temu