Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot KOBNI PROVOD Šire se poruke o Matejevoj ekipi i drogi

KOBNI PROVOD Šire se poruke o Matejevoj ekipi i drogi

Policija je locirala i ekipu iz Zadra

Hrvatska policija obavila je još jednom razgovore s Matejevim prijateljima koji su s njim bili u Beogradu u noći kada je nestao, s 30. na 31. prosinca. Razgovori su obavljeni tek sada jer su imali koronu pa su po povratku iz Beograda bili u izolaciji.

Policija je locirala i ekipu iz Zadra koja je u noći nestanka također bila u klubu Gotik iz kojeg je Matej nestao. Napravljeni su razgovori i s njima, ali kako Index doznaje iz tih razgovora nije se doznalo ništa novo i relevantno za slučaj.

Iz dobro upućenog izvora bliskog istrazi Index je dobio potvrdu da se u Matejevom društvu u noći nestanka konzumirala droga. Prijatelji, podsjetimo, isprva nisu ni shvatili da Mateja nema, već tek nekoliko sati kasnije. Izvor nije mogao potvrditi da je sam Matej konzumirao drogu, ali je potvrdio da je njegovo društvo u klubu konzumiralo drogu.

Posjetimo, svega nekoliko dana nakon nestanka Mateja u javnost je istupio predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović koji je kazao da je policija u stanu i kombiju koje je koristilo Matejevo društvo pronašla tragove droge. Indexov izvor tu informaciju nije mogao potvrditi.

Srpski mediji su u poslijepodnevnim satima objavili prepisku koja se navodno dogodila između jednog Matejevoj prijatelja koji je bio s njim u noći nestanka te Matejeve djevojke. 

Poruke su, kako piše Blic, prijatelj i djevojka izmjenjivali dan nakon Matejevog nestanka. U prvim porukama prijatelj je djevojci rekao da oni narkotike nisu uzimali i da ne zna što se Mateju dogodilo, dok je u prepisci par dana kasnije rekao da su 'uzimali' nakon što je Periš otišao iz kluba te da on za to nije znao.

'Može biti i to što ti govoriš. Ali opet došao bi do Mira, rekao idem riješiti, ne bi mu rekao idem napraviti krug po klubu. Ne znam stvarno što reći', glasi jedna od poruka koju je prijatelj navodno poslao djevojci. 

Prijatelj u više navrata u porukama govori da Matej nije ništa konzumirao. Djevojka u jednoj poruci pita prijatelja je li Mateju bilo krivo 'što ste vi sa Zadranima uzeli, a on nije', na što joj je mladić rekao da Matej to ni ne zna i da su 'uzeli' nakon što je njihov prijatelj nestao.

Index nije dobio potvrdu jesu li ove poruke autentične.

Vaša reakcija na temu