KLIS U CENTRU Projekt koji će oživjeti društveni život stanovnika

KLIS U CENTRU Projekt koji će oživjeti društveni život stanovnika

Potpisani su partnerski sporazumi

Prezentacija projekta 'Klis u centru – Partnerstvo za aktivnu zajednicu' koji je počeo s provedbom u studenom 2020. i traje 24 mjeseca prezentiran je danas. Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 1.596.826,70 kn (85% iz Europskog socijalnog fonda, 15% iz državnog proračuna). Nositelj projekta je Dobrovoljno vatrogasno društvo Klis, a partneri Općina Klis, Narodna knjižnica i čitaonica u Klisu i Udruga MI - Split.

Predstavnici partnera i nositelja, Jakov Vetma (DVD Klis), Marko Galić (Općina Klis), Lea Smodlaka (Narodna knjižnica i čitaonica) te Nives Ivelja (Udruga MI - Split) potpisali su partnerske sporazume koji definiraju aktivnosti i zaduženja svakog pojedinog partnera.

U sklopu projekta, život zajednice u općini Klis bit će obogaćen osnivanjem Društvenog centra Klis, koji će biti smješten u prostorijama Doma kulture Jozo Buliga, a aktivnosti organizirane u Društvenom centru pozitivno će utjecati na oživljavanje društvenog života zajednice.

Zajedničkom suradnjom i javno-civilnim partnerstvom razvit će se 5 programa Društvenog centra: Korisna znanja za održivi razvoj, Knjižnica po mjeri čovjeka, Aktivni u zajednici kroz volontiranje, Razvoj znanja i vještina i Mirovina nije mirovanje.

Kroz ove programe organizirat će se cijeli niz aktivnosti namijenjen lokalnom stanovništvu svih dobnih skupina - od pomoći u učenju i zanimljivih književnih događanja preko rekreativne gimnastike i druženja za umirovljenike, do različitih volonterskih edukacija i akcija u zajednici.

- Cilj projekta, osim razvijanja navedenih programa je i podizanje kapaciteta organizacija civilnog društva s područja općine Klis te prilagodba prostora u javnom vlasništvu za organiziranje projektnih aktivnosti. Trenutno su u provedbi edukacije za organizacije civilnog društva u svrhu podizanja kapaciteta zaposlenika i volontera za osmišljavanje i provođenje aktivnosti pozitivnih promjena u zajednici. Osim navedenog, u provedbi su i aktivnosti manjih građevinskih zahvata u Domu kulture Jozo Buliga u Klisu, kako bi Dom bio spreman za provedbu svih osmišljenih aktivnosti - poručuju iz Općine.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(87007, "");
Pregledaj komentare