Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KAKO LI SE SAMO TOGA SJETIO? Ovaj vozač misli da je da je pametniji od kamera

KAKO LI SE SAMO TOGA SJETIO? Ovaj vozač misli da je da je pametniji od kamera

Bilo je pitanje vremena kada će se pojaviti pojedinci koji nastoje doskočiti tom 'problemu'

Zaustavljanje u desnom kolničkom traku jedna je od iritantnih navika u prometu, ali je velikom broju vozača u Splitu postala sasvim normalan čin. Upravo su se zato u Ulici Domovinskog rata, točno kraj pekarne Prerada, postavile kamere.


Sad kad su Splićani dobro informirani o kamerama koje se masovno postavljaju po gradu, bilo je pitanje vremena kada će se pojaviti pojedinci koji nastoje doskočiti tom 'problemu', kao što je to napravio vozač kojeg smo sinoć zatekli ispred Prerade. Prekrio je tablicu plastičnom vrećicom i mirne duše ostavio vozilo u desnom traku. Međutim, da ga je policija slučajno zatekla, dobio bi kaznu za zaustavljanje, ali i za prekrivanje tablice.

Vozač je postupio protivno čl. 244. st. 4 Zakona o sigurnosti prometa na cestama u kojem je jasno navedeno da pločice moraju biti postavljene tako da se dobro vide. Novčanom kaznom od 30 eura kaznit će se vozač vozila na kojem su pločice postavljene tako da se dobro ne vide ili nisu čitljive, a od 660 do 1990 eura kaznit će se za prekršaj pravna ili fizička osoba obrtnik ako na vozilu nema propisan broj pločica ili na kojem su te pločice postavljene tako da se dobro ne vide ili nisu čitljive.

Vaša reakcija na temu