Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Javio se još jedan djelatnik splitske Hitne: Nakaradni sustav omogućava to da je Matijaniću došla liječnica friško s faksa

Javio se još jedan djelatnik splitske Hitne: Nakaradni sustav omogućava to da je Matijaniću došla liječnica friško s faksa

'Ubijena je vrlo vjerojatno i karijera jedne mlade doktorice'

Na Facebook stranici Hitna uživo 194 objavljen je osvrt još jednog djelatnike splitske Hitne, Gorana Franića, o smrti Vladimira Matijanića.

Prenosimo ga u cijelosti. 

'Vladimir Matijanić nažalost nije preživio covid-19. S obzirom na komorbiditet koji je imao relativno velika je vjerojatnost da bi ishod bio isti i da je hospitaliziran. To ne opravdava liječnike zarazne klinike da ga unatoč komorbiditetu koji ima i za koji je u studijama opisano da je jako opasan kad se spoji sa covid-19, te se preporuča sve pacijente sa njegovim stanjem hospitalizirati pošalju doma, te nakon nekoliko telefonskih razgovora i dalje inzistiraju da mu hospitalizacija nije potrebna.

Onda mu u kućnu posjetu dođe poznajući sustav vjerojatno mlada doktorica koja još nema iskustva I koja vjeruje da njegov komorbiditet nije problem zbog kojeg bi trebao biti hospitaliziran jer da je već bi to napravili na infektima, ali to što radi na mjestu koje zakonski mora popunjavat specijalist sa završenom specijalizacijom, a ne liječnik friško s fakulteta je ne štiti od ničega nažalost. Vjerujem da bi i ona i cijeli njen tim sada postupili 'pametnije', igrali na sigurno i odveli ga na prijem. Ali nažalost vrijeme se ne može vratiti i ona će se morati suočiti sa pitanjem jesam li mogla pametnije te sa eventualnim posljedicama svih postupaka od inspekcija do DORH istraga koji se provode.

Eto, taj nakaradni sustav koji kaže da su za to radno mjesto potrebne kompetencije koje se stječu specijalizacijom u trajanju od 5 godina dopušta da ona bez dovoljno iskustva bez tih propisanih kompetencije koje proizlaze iz specijalizacije radi na tom radnom mjestu. Sustav je ne samo ubio Vladimira Matijanića ali i vrlo vjerojatno karijeru jedne mlade doktorice te sigurno natjerao dobar broj mladih doktora da nakon ovog svega niti ne pomisle na rad u tom sustavu nego na bijeg iz države', napisao je Franić.


Vaša reakcija na temu