Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: DNZ JASNA PORUKA ŽUPANA DOBROSLAVIĆA 'Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika'

JASNA PORUKA ŽUPANA DOBROSLAVIĆA 'Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika'

'Neugodno smo iznenađeni Dodikovom izjavom'

Na 19. sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije županu Nikoli Dobroslaviću upućeno je pitanje o nedavnim izjavama predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je najavio građevinsku dozvolu za projekt Zračne luke Trebinje do kraja ove godine.

Župan Dobroslavić u odgovoru na pitanje istaknuo je jasan stav te poručio kako ovaj projekt ne smije ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika.

'Vrlo neugodno smo iznenađeni izjavom predsjednika Republike Srpske u kojoj tvrdi da će do kraja godine biti ishođena građevinska dozvola za Zračnu luku Trebinje na lokaciji Taleža. 

To je za nas apsolutno neprihvatljivo, ponovno to ističemo. Ta investicija ugrožava vodoopskrbu i Grada Dubrovnika i cijelog dubrovačkog područja. Za nas nije prihvatljivo, i to smo istaknuli i u našoj Deklaraciji, da se na toj lokaciji realizira zračna luka. Mi, naravno, nemamo problema s time što će susjedne države planirati na svom području, ali to ne smije ugrožavati područje Dubrovačko-neretvanske županije, odnosno Republike Hrvatske. Mi na tome ustrajemo. 

Ponovno smo, zajedno s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, prigovorili na dokumentaciju Republike Srpske oko te zračne luke i ustrajat ćemo na tome da se to stajalište ispoštuje. Po ESPOO konvenciji imamo prava na takve prigovore zbog negativnog prekograničnog utjecaja na našu županiju i učinit ćemo sve da se lokacija planirane investicije promijeni u neku lokaciju koja je za njih pogodna, a ne ugrožava Dubrovačko-neretvansku županiju', naglasio je župan Dobroslavić.

Vaša reakcija na temu