Jasmina Ferenac Antunović predstavnica je DNŽ na ovogodišnjem izboru za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu

Jasmina Ferenac Antunović predstavnica je DNŽ na ovogodišnjem izboru za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu

Istrijanka porijeklom, enologinja zanimanjem, a glasom i stasom već prava Peliška

Već tradicionalni i nadaleko poznati izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu održat će se 17. listopada 2020. godine u Pitomači. Ovim projektom želi se promovirati vrijednost i važnost žene na selu, s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i obilježiti Svjetski dan seoske žene koji se svake godine obilježava 15. listopada.

Dubrovačko-neretvansku županiju ove će godine predstavljati Jasmina Ferenac Antunović iz mjesta Kuna na Pelješcu. Jasmina je rođena Istrijanka, koja se nakon završenog agronomskog fakulteta u Zagrebu udala u Kunu, gdje živi sa svojom obitelji. Jasmina je nevjesta obitelji Antunović, dobro poznate po Obiteljskom gospodarstvu Antunović koje vodi njen suprug Miljenko, uz pomoć oca Josipa i majke Nevenke. Antunovići su već poznati javnosti po svom OPG-u koji nezaobilazna stanica brojnih domaćih i stranih gostiju na poluotoku Pelješcu. U svojoj konobi u Kuni poslužuju isključivo hranu i vino iz vlastite proizvodnje, a na njihovom domaćinstvu živi 80 magaraca, 350 ovaca i koza, 8 krava, 30 svinja te brojne druge životinje. Jasmina je pridonijela razvoju domaćinstva svojim vinarskim i vinogradarskim znanjem, a Antunovići su ove godine otvorili i rustikalne smještajne jedinice. Osim svog znanja o vinarstvu i vinogradarstvu, Jasmina tečno govori čak četiri jezika, a uz supruga aktivno sudjeluje i u procesu prerade mlijeka i sirenja.

Jasmina i Miljenko ponosni su roditelji dvogodišnjeg Josipa, koji je već veliki zaljubljenik u farmu, životinje i lozu, a koji će svoje roditelje pratiti na ovogodišnji izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu u Pitomaču.

Jasmina Ferenac Antunović će se na ovogodišnjem izboru predstaviti brojnim specijalitetima našeg kraja i županije, pa će se na njenom stolu naći bruštulani mindelići, orancini, mantala, kotonjata, suhe smokve, nekoliko peljeških vina, mandarine, grožđe, domaći kruh, pršut i sir… Jasmina će nositi nošnju Orebićkog kraja koji predstavlja, a koja je jedno od najljepših nošnji naše kulturne baštine.

Najuzornija hrvatska seoska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene održava se u organizaciji Udruge 'Uzorne hrvatske seoske žene', na čelu s Katicom Jerleković, kojim se nastoji pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji, kulturne baštine te promoviranje tradicijskih vrijednosti.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(76462, "");
Pregledaj komentare
29