Foto: Veljko Martinović JAKOV PRKIĆ: Kako sam sretan što to nije prošlo

JAKOV PRKIĆ: Kako sam sretan što to nije prošlo

'S ovakvom cijenom iz inkubatora neće izaći pile već samo jaje na oko i to ako budemo imali sreće'

Splitski gradski vijećnik stranke Pametno Jakov Prkić danas je objavio kako je sretan što Grad nije postao suvlasnikom tvrtke koja će upravljati  Sveučilišnim tehnološkim centarom UNIST. Razlog njegovoj 'sreći' su astronomske cijene najma prostora koje bi trebali plaćati mladi poduzetnici.

'Grad Split je trebao postati suvlasnik firme koja upravlja ovom nekretninom (ne nekretnine, već firme koja upravlja). 25% udjela za tričavih 3.000.000,00 kuna (slovima: trimilijunakuna). Kako sam sretan što to nije prošlo. Mladi poduzetnici koji tek kreću s idejom plaćali bi 15 kvadrata prostora 3750 kuna mjesečno (33,3 eura po kvadrata). To dobra tržišna cijena za ured. Gdje je tu zdrav razum? Pa tko će uopće doći u prostor pod ovim uvjetima? Razumno bi bilo da je cijena prvu godinu 1 eur/m2, drugu 2, a treću 3 i nakon toga izlaziš iz inkubatora. S ovakvom cijenom iz inkubatora neće izaći pile već samo jaje na oko i to ako budemo imali sreće', poručuje Prkić.

Grad Split je trebao postati suvlasnik firme koja upravlja ovom nekretninom (ne nekretnine, već firme koja upravlja)....

Objavljuje Jakov PrkićUtorak, 26. siječnja 2021.
Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(87019, "");
Pregledaj komentare