Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović IZGUBILI DOM Na Sućidru izgorjela baraka obitelji kojoj su nedavno pomagali dobri ljudi

IZGUBILI DOM Na Sućidru izgorjela baraka obitelji kojoj su nedavno pomagali dobri ljudi

Unatoč pljusku, vatra je bila neumoljiva

Baraka koju je progutao plamen u ponedjeljak navečer pripadala je obitelji Matković, koju su nesebično prije nekoliko mjeseci obnovili članovi udruge Empatije koju vodi Jagoda Laco. Pukom srećom izbjegnuta je tragedija, i stanarka nije ozlijeđena. 

Život se ružno poigrao s obitelji Matković, prije pola stoljeća izgorio im je krov nad glavom na Brdima, također baraka. Mir su tražili na Sućidru, s drugim obiteljima smještenima u barake, koje su se putem izborili za bolje uvjete. Stanari Sućidra krive parkirane automobile uz cestu fra Grge Matića za otežani pristup vatrogascima koji su na kraju se probijali i preko Vukovarske ulice. 

Kakav je pakao u uskoj ulici, ne samo radi automobila, nego i kuća koje su 'naslagane', svjedočili smo iz prve ruke dok smo se probijali za policijom prema crkvi. Okuku se nije moglo 'zalomiti', a u tom ludilu skoro je stradao i vozač dostavne firme na motoru koji se probijao između automobila. Vatra je izgašena, ali obitelj Matković više nema dom.

Vaša reakcija na temu