GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA: Westgate Tower ne izlazi iz gabarita

GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA: Westgate Tower ne izlazi iz gabarita

Izvedene su izmjene temeljem dopuna glavnog projekta, navodi Inspektorat

Westgate Tower ne izlazi iz gabarita, potvrdila je to građevinska inspekcija, odgovarajući na naš upit, a nakon su se pojavile fotografije nadgrađa na tom najvećem objektu u Splitu.

'Hotelske građevine s pratećim sadržajima na lokaciji k.č. 1928/1 k.o. Split predmet je inspekcijskog nadzora građevinske inspekcije Državnog inspektorata. Očevidom je utvrđeno kako nema odstupanja u tlocrtnim i visinskim gabaritima zgrade, nego su izvedene izmjene tijekom građenja u konstruktivnim elementima na 26. i 27. etaži građevine. Zakonom o gradnji propisano je kako se navedene izmjene mogu izvoditi na temelju izmjena i/ili dopuna glavnog projekta, a koji je investitor predočio tijekom očevida.

Kako dosadašnjim obavljenim očevidom nisu utvrđene nepravilnosti, u ovom trenutku nema elemenata za pokretanje upravnog inspekcijskog postupka. Nadzor nad predmetnim građenjem građevinska inspekcija obavljati će i u narednom razdoblju', stoji u odgovoru Državnog inspektorata. 


'Dalmatia Tower' drugi je toranj projekta Westgate Tower, arhitekta Otta Barića, a u njemu bi se trebao smjestiti Courtyard by Marriott, prvi hotel u Hrvatskoj ovog svjetski poznatog hotelskog lanca.

'Dalmatia Tower', podsjetimo, imat će 27 katova i bit će visok 115 metara.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(71997, "");
Pregledaj komentare