Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO: SMIRIVANJE SITUACIJE U OŠ STROŽANAC? Vijeće roditelja smatra da su najvažnija djeca i da politici nije mjesto u školi

FOTO/VIDEO: SMIRIVANJE SITUACIJE U OŠ STROŽANAC? Vijeće roditelja smatra da su najvažnija djeca i da politici nije mjesto u školi

Učenici 5.e i dalje neće na nastavu

Nakon nemilih događaja u Osnovnoj školi Strožanac zbog navodnog zataškavanja nasilnog ponašanja jednog dječaka, a koji su kulminirali otkazom učiteljici, sastalo se Vijeće roditelja. Sjednica je održana s ciljem smirivanja situacije. Ravnateljica Žana Prizmić nije došla, ispričala je nedolazak 'opravdanim razlozima'.

Andrija Babić, predsjednik Vijeća roditelja je iznio zaključke sjednice.

- Zbog nemilih događaja najviše pate djeca, na kraju je najgore djetetu koje je optuženo, neka druge institucije odrede bilo to ispravno ili ne, dijete je stigmatizirano, sigurno mu nije lako, kao ni drugoj djeci - rekao je Babić.

Složni su da se na prvo mjesto treba staviti djeca, bez  ikakvog miješanja politike.

- Što se tiče šipke, nitko od nas je nije vidio, znamo da se radi o metalnom predmetu koje je u školi trenutačno.  O tome je li prijetio ili govorio da je novi Kosta, mišljenja su podijeljena, ja nisam kompetentan reći što je bilo. Većina roditelja se slaže da problem postoji, dio roditelja ih smatra više dramatičnim, dio manje - iznosio je.

Smatra da je nedolazak djece u školu  vatrogasna mjera jer su roditelji vidjeli da regularnim načinom ide presporo ili nikako.

Kako ravnateljica nije bila na Vijeću roditelja, tražit će od nje sljedeći tjedan na novoj sjednici da im detaljno objasni razloge otkaza učiteljici. Također, tražit će da se razriješi članica Školskog odbora izabrana prije dvije godine jer nikoga od roditelja nije kontaktirala uoči glasanja.

- Tražimo od stručnih službi da se povede pojačani nadzor u razredu kojega pohađa dječak da se djeca mogu vratiti u školu - završio je Babić.

Dok je trajala sjednica Vijeća roditelja, brojne majke i očevi su se okupili ispred osmoljetke koja je na naslovnicima svih medija zbog ružnih stvari.

Viktorija Modrić Flis, majka djevojčice koja pohađa razred s dječakom koji se našao u centru zbivanja je više puta istaknula kako roditeljima nije bila namjera stavljati naglasak na dječaka.

-  Mi želimo da se njemu pomogne. Otkako je prebačen u naš razred mi smo odlazili u stručne službe pitati što se radi da se pomogne kako njemu, tako i našoj djeci.


Međutim, od stručne službe nismo imali pozitivne reakcije - kaže.

Nevjerojatna joj je količina kontradiktornih izjava roditelja dječaka i ravnateljice.

- Što se tiče metalne šipke, naša su djeca izjavila da se incident zbio, dok dva odrasla svjedoka tvrde drukčije. Igrom slučaja svjedocima i odgovara da nisu ništa vidjeli, jer bi se postavilo pitanje zašto nisu reagirali.

Ravnateljica je izjavila da se radi o vijku, a mi smo vidjeli, djeluje kao ključ za mijenjanje guma, moguće 20-ak centimetara - obrazlagala je.

Unatoč sjednici Vijeća, roditelji 5.e razreda ne šalju djecu na nastavu do daljnjega zbog otkaza 'omiljenoj učiteljici' Zrinki Perković Dodig.

Vaša reakcija na temu