FOTOGALERIJA Kada građani uzmu 'metlu u svoje ruke' i obave posao za koji je zadužen Grad

FOTOGALERIJA Kada građani uzmu 'metlu u svoje ruke' i obave posao za koji je zadužen Grad

Stanari Poljičke počistili kvart nakon što su se gradske službe oglušile na njihove pozive

Nakon višemjesečnih bezuspješnih poziva i  pisanja dopisa gradskim ocima, stanari Poljičke ceste, od brojeva 11 do 21 odlučili su sami uzeti metle u svoje ruke i počistiti kvart od smeća kojim ga zatrpavaju njihovi neodgovorni sugrađani.

'Stanari okolnih zgrada, iako imaju punktove za odlaganje smeća, otpad rado odlažu spod zidića dječjeg vrtića i na parkiralištu Poljičke ceste od brojeva 17 do 21. U ovim vrućim ljetnim danima, budući da smeće stoji mjesecima, stvara se neugodan miri , tako da stanari na cijeloj sjevernoj strani ulice ne mogu ni prozore otvoriti. Taj nesnosni smrad ubija, kao onaj što se širio lani tijekom sanacije Karepovca', pojašnjava nam Ivan Tomić, umirovljeni časnik 4. Gardijske brigade, pod čijim vodstvom su se stanari organizirali i sami očistili kvart. 

Tomić ističe kako su upozorenja i pozive u pomoć slali na mailove damir.babic@split.hr, goran.dlaka@split.hr i damir.ordulj@split.hr.

'Svi su ostali gluhi na vapaj. Zato smo se sami dohvatili svih mogućih alata kako bi sebi osigurali, najprije udisanje čistog zraka, a nakon toga čistu okolicu zgrade, kao i zelene površine te punkat za odlaganje smeća. Odaziv za akciju je bio odličan. Naravno i ako uredno plaćamo sve komunalne naknade, još nikad nismo vidjeli, ni čuli komunalnog redara koji prima plaću za rad na kotaru Blatine-Škrape', poručuje Tomić.

Stanari Poljičke ceste posebne zahvale upućuju Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, posebno Prvoj i Drugoj postaji, kao i pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe Split, koji su im svesrdno pomogli da svome kvartu vrate 'gradski sjaj'.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(69896, "");
Pregledaj komentare