FOTOGALERIJA IZ KAŠTELA Provjerite kako teku radovi na izgradnji vodospreme Rudine II i Dudanovog parka

FOTOGALERIJA IZ KAŠTELA Provjerite kako teku radovi na izgradnji vodospreme Rudine II i Dudanovog parka

Gradilišta je obišao gradonačelnik

Kaštela su i u ovome trenutku najveće gradilište u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Gradonačelnik Denis Ivanović zajedno sa svojim zamjenikom Grgicom Benutićem danas je obišao radove na izgradnji vodospreme Rudine II i Dudanovog parka u Kaštel Kambelovcu. Ovih dana izvode se armirano-betonski radovi na izgradnji vodospreme s pripadajućim tlačno gravitacijskim cjevovodom duljine cca 750 metara s dvije vodne komore 2 X 250 metara kubičnih, a radovi iznose gotovo 6 milijuna kuna bez PDV-a koje financira Grad Kaštela.

- Riječ je o drugoj vodospremi na području Rudina koja će obuhvatiti nekoliko stotina domaćinstava na ovom sjevernom dijelu koji su bez vode, ali i ona domaćinstva koja već imaju vodu s nešto slabijim tlakom tako da će 99 posto Rudina i dio Kaštel Starog biti potpuno pokriveni. Radovi su započeli krajem kolovoza, a sve bi trebalo biti gotovo u ožujku 2022. godine – istaknuo je gradonačelnik Ivanović koji je obišao i radove u Dudanovom parku u Kaštel Kambelovcu koji su započeli prije nekoliko dana.

Planirano je uređenje zapuštene površine od gotovo 6 tisuća metara kvadratnih koja će biti namijenjena za javne sadržaje na kojoj je planirana ljetna pozornica, prostor za održavanje manifestacija s gledalištem za 180 posjetitelja, tihi perivoj i potporni zid. Investicija iznosi 2,2 milijuna kuna bez PDV-a, a financira se iz EU fondova dok će Grad Kaštela izdvojiti 15 posto vlastitih sredstava. 

Cilj projekta je pridonošenje podizanju kvalitete  života građana i promicanju razvoja kulture na području Kaštela. Park je smješten između dvije kolno-pješačke komunikacije, tako da su s obje strane planirani reprezentativni ulazi. Između dva ulaza formira se glavna staza-put kroz park, a ostala površina terena je osigurana za posebna događanja i ugođaje u parku. 

Cjelokupna površina parka je riješena na način da omogući potrebne pješačke komunikacije, a da se stvore zaštićene prostorne cjeline za različite načine korištenja. Radovi bi trebali biti gotovi za 6 mjeseci

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(87001, "");
Pregledaj komentare