Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO Posljednji ispraćaj Dejana Kružića na Lovrincu

FOTO/VIDEO Posljednji ispraćaj Dejana Kružića na Lovrincu

Preminuo je u 70. godini

Split je u subotu rastužila vijest o smrti prof dr. Dejana Kružića. Preminuo je u 70. godini, a do posljednjeg je daha se borio za interese grada.

Osim po zalaganju za rješenje problema Spaladium Arene, tako što se kao građanin borio na sudovima da Grad ne izgubi preko 600 milijuna kuna zbog štetnih ugovora s bankama, ostati će zapamćen i po tome što je kao član Gradskog poglavarstva 2003. godine uveo red u gradsku blagajnu koja je bila na rubu bankrota. Radio je na rukovodećim mjestima u splitskom škveru, zatim u Hajduku, a bio je i direktor Slobodne Dalmacije. 

Ove godine dobio i Nagradu za životno djelo Grada Splita zbog iznimnog znanstvenog opusa i predanog rada usmjerenog na zaštitu interesa grada i građana. 

Brojni su se danas došli od njega posljednji put oprostiti na Lovrincu.

Vaša reakcija na temu