Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO: Suradnja Tehničke i industrijske škole iz Sinja i COO Juraj Bonači obilježena darivanjem

FOTO: Suradnja Tehničke i industrijske škole iz Sinja i COO Juraj Bonači obilježena darivanjem

Razveselili su se poklonima

Učenici i odgojno-obrazovni djelatnici Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju su i ove godine posjetili prijatelje iz Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, podružnice Sinj, povodom nadolazećih blagdana. Prigodnim darivanjem obilježena je već tradicionalna suradnja škole i Centra.

Učenici su, uz podršku odgojno-obrazovnih djelatnika, nesebično odvojili vrijeme i sredstva kako bi razveselili svoje sugrađane simboličnim poklonima. Ovakvim posjetama promiče se razvoj svijesti o vrijednosti svakog pojedinca i uvažavanja različitosti u jačanju osjećaja zajedništva u zajednici.

Prijatelji iz Centra su srdačno ugostili učenike i djelatnike škole te ih spremno podučili brojnim tehnikama izrade tematskih likovnih sadržaja, a nije nedostajalo ni pjesme i zagrljaja. Ovakva druženja potiču mlade osobe da osvijeste potrebe drugih i budu pokretači promjene u zajednici pritom razvijajući socijalne i emocionalne vještine.

U darivanju i posjetu Centru bili su učenici u zanimanjima strojarski računalni tehničar (2. A), vozač motornog vozila (2. E), tehničar cestovnog prometa (3. F) sa svojim razrednicama Mirelom, Perinkom i Nikolinom te ravnateljica, psihologinja i pedagoginja.

Također, učenici u zanimanju stolar su, uz pomoć nastavnika Boženka, za potrebe Centra izradili poslužavnik i dasku za rezanje. Učenici TIŠ-a su za Centar pripremili i prigodno iznenađenje povodom useljenja u renovirani prostor svog drugog doma, a li o tome još ne žele otkriti detalje.

Vaša reakcija na temu