Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
EUROPE DIRECT SPLIT 'Održivi turizam bit će prioritet u našem novom godišnjem komunikacijskom planu'

EUROPE DIRECT SPLIT 'Održivi turizam bit će prioritet u našem novom godišnjem komunikacijskom planu'

More i podmorje županije ključni je resurs za razvoj održivog turizma, a posebno nautičkog

'Tourism Transition Pathway', sastanak koji je Europe Direct Split organizirao u Bruxellesu, bio je prilika da DG Grow dobije precizniju sliku turizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja se okreće održivom i zelenom turizmu.

- Time osiguravamo rast turizma na svom području, i to ne samo izvan turističke sezone nego i u sezoni, na što ukazuju planirane aktivnosti, posebno u dijelu očuvanja pomorske baštine i pomorske infrastrukture općenito - pojasnila je Tina Martinić, savjetnica za turizam SDŽ. 

Martinić i viša savjetnica UO za turizam i pomorstvo SDŽ, Marija Mladineo Nikolić, predstavile su kulturno-turistički vodič 'Podvodna baština Splitsko-dalmatinske županije' koji je u okviru Natječaja za financiranje projekata iz programa razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine na području SDŽ financirala Splitsko-dalmatinska županija, i prvi je takve vrste u Hrvatskoj.

More i podmorje županije ključni je resurs za razvoj održivog turizma, a posebno nautičkog, potrebno je održivo upravljati njegovim razvojem kako bi se očuvala kvaliteta mora, očuvanost obale, odnosno cijelog ekosustava podmorja.

Okrugli stol rezultirao je temeljima za nastavak suradnje s obzirom na to da je 'Tourism Transition Pathway' dokument koji se kontinuirano ažurira, a za njegovu provedbu potrebna je ustrajnost i dosljednost što je i zaključak okruglog stola u Bruxellesu. Od predstavnika Splitsko-dalmatinske županije dobili su konkretne inpute, ali i obećanje za nastavak suradnje.

Barbara Govorčin iz Europe Direct Split, organizatora susreta, zaključila je i kako je 'Tourism Transition Pathway', kao dokument od značajnog interesa za Splitsko-dalmatinsku županiju, osnova za drugi krug razgovora, ali neke možda veće događaje..

- Održivi turizam bit će prioritet u našem novom godišnjem komunikacijskom planu, ne samo iz razloga jer je turizam od presudne važnosti za našu regiju, nego jer želimo biti uključeni u procese stvaranja ovakvih dokumenata. SDŽ, čuli smo od kolegica, radi mnogo na održivom i zelenom turizmu, ali to treba biti vidljivo i zabilježeno i obratno. Neka iskustva i inputi drugih zemalja sa sličnom orijentacijom mogu biti primjer dobre prakse. U svakom slučaju, veselimo se uzvratnom susretu kolega iz DG Growa. Mislimo da će doznati mnogo o nama, nešto i naučiti, ali i mi od njih - zaključila je. 

Vaša reakcija na temu