Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Drama kraj Makarske: Sa sestrom zatočio brata, batinama i prijetnjama tražio da im prepiše pola imovine

Drama kraj Makarske: Sa sestrom zatočio brata, batinama i prijetnjama tražio da im prepiše pola imovine

Javila se i treća sestra, preko mobitela je diktirala izjavu i prijetila

Velika obiteljska drama odvila se prije dva dana u Krvavici, policija sumnjiči 33-godišnjaka i njegove starije sestre da su zajedno i dogovorno pokušali iznuditi pola imovine od dvojice braće. Jednog je u kući zatočio 33-godišnjak, a drugome su priprijetili preko njega. Razlog je podjela imovine. 

Policija sumnjiči 33-godišnjaka da je namamio brata da dođe u njegov stan. Zaključao je vrata i pokazao mu dogovor u dosmrtnom uzdržavanju njihovog oca prema kojem sva imovina pripada dvojici njegove braće. 

Pitao ga je da li je to istina, a ovaj mu je odgovorio da je tako otac tražio. Udario ga je palicom po ruci, zaključao u sobu, mahao je mačetom i noževima vičući da će ga ubiti. 40-godišnja sestra se, pak, sumnjiči da je predložila da bratu slome nogu da vide kako misle ozbiljno. Čuli su se s 47-godišnjom sestrom koja je preko mobitela diktirala izjavu o podjeli imovine, i ona je prijetila. Navodno je kazala da ga udaraju šakama po tijelu. Brat je, pak, držao kliješta i bratu prijetio lomljenjem prstiju.

U strahu je na koncu potpisao izjavu. Brat ga je uputio da ode u javnog bilježnika kako bi ovjerio izjavu kojom prepušta bratu i sestrama pola imovine, no on je otišao u policiju i sve prijavio. 

Prvoosumnjičenog terete i da je zaprijetio trećem bratu da će ubiti njega i obitelj, i to preko brata kojeg je zatočio u stanu. 

Policija je uhitila osumnjičenike, dvoje su ih predali pritvorskom nadzorniku te je zatraženo određivanje istražnog zatvora zbog bojazni od ponavljanja djela. U stanu 33-godišnjaka nađeni su zračna puška sa streljivom, tri noža, zavrtanj za davljenje i gumena palica, dok su od 40-godišnjakinje oduzeti mač, dva noža i teleskopska palica. 

Oštećeni je zatražio liječničku pomoć, utvrđene su mu ozljede u vidu hematoma.

Vaša reakcija na temu