Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: SDŽ Boban, Čogelja i Šimundić primili vodstvo Matice hrvatske

Boban, Čogelja i Šimundić primili vodstvo Matice hrvatske

'Nadam se da će bliska budućnost pokazati kako je ovaj sastanak bio jedan dobar poticaj'

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, zamjenik župana Stipe Čogelja i predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić primili su danas u zgradi Splitsko-dalmatinske županije vodstvo Matice hrvatske na čelu s predsjednikom Mirom Gavranom te predsjednicom splitskoga ogranka Snježanom Šetkom

- Razgovarali smo u dva smjera - prije svega o obilježavanju 70 godina Matice hrvatske u Splitu i 180 godina Matice hrvatske na nacionalnoj razini. Razgovarali smo i o pomoći Matice hrvatske Splitsko-dalmatinskoj županiji u kulturnim događanjima na području naše Zagore, tamo gdje lokalne zajednice možda nisu u mogućnosti same organizirati događaje, a građani to žele. To se odnosi na izložbe, promocije knjiga i neki drugi vid kulturnih događanja - rekao je Boban.

Predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran istaknuo je kako su došli do suglasja o unaprjeđenju suradnje. 

- Nadam se da će bliska budućnost pokazati kako je ovaj sastanak bio jedan dobar poticaj da damo svoj maksimum, kako bi Matica hrvatska u ovoj 180. obljetničkoj godini ponovno prodisala punim plućima i ostvarila svoj maksimum i u Hrvatskoj, ali i u ostalim zemljama u kojima djeluje - izjavio je Gavran.


Vaša reakcija na temu