Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BARBIR TRAŽI PREISPITIVANJE SMANJENJA SREDSTAVA 'Ovo je udarac prema kotarevima, odnosno građanima koje predstavljaju'

BARBIR TRAŽI PREISPITIVANJE SMANJENJA SREDSTAVA 'Ovo je udarac prema kotarevima, odnosno građanima koje predstavljaju'

'Neće svi biti jednako pogođeni'

Damir Barbir, predsjednik Gradskog kotara Trstenik i potpredsjednik SDP-a Split, izrazio je, također, nezadovoljstvo prijedlogom o smanjenju decentraliziranih sredstava za gradske kotareve, odnosno mjesne odbore za 14,95% .

- Sredstva kojima raspolažu kotarevi i odbori su takva da je gotovo bilo kakav razvojni potencijal potpuno ograničen. Za svaku kunu koju potrošimo, ako ne dobijemo dodatne 3 za ulaganje od gradskih firmi, sponzora ili entuzijastičnih stanovnika kotara, ne možemo napraviti ništa - napisao je na Facebook stranici GK-a Trstenik.

Naveo je kako su svjesni da financijska situacija u Gradu nije sjajna i da je isti godinama kontinuirano zapuštan te da će trebati novoj gradskoj vlasti puno vremena, a građanima još više strpljenja kako bi se stanje financijski stabiliziralo, što je preduvjet za kvalitetan razvojni potencijal Grada. Ipak, naglasio je, smatraju da rezanje na mjestima gdje je situacija ionako financijski izrazito deficitarna - nije rješenje. 

- Također, ovim prijedlogom se i dalje produbljuje jaz među kotarevima. Sigurno postoje kotarevi koji su potrošili sva sredstva, a i oni koji čekaju hoće li im neki od važnijih i većih projekata započeti u suradnji s Gradom pa kalkuliraju s potrošnjom sredstava (kao i Trstenik), kako bi za građane postigli maksimum investicija u njihov kotar / odbor. Posljedica je da neće svi s ovom odlukom biti jednako pogođeni, što svakako nije dobar korak u društvo 'jednakih mogućnosti' kojem se nadamo, a kojem težimo.

Iskreno bismo voljeli kada bi se ove stvari iskomunicirale prema gradskim kotarevima i mjesnim odborima na zajedničkim sastancima kao primjerom dobre demokratske prakse prije donošenja konačne odluke - stoji u objavi.

Pozdravlja sastanak gradonačelnika u Banovini s predstavnicima kotareva na samom početku mandata. Smatra da je to dobar početak prakse prema kojoj svi skupa mijenjaju i grade grad zajedno.

- Pozivam gradonačelnika da preispita ovaj prijedlog koji ipak predstavlja svojevrstan udarac prema kotarevima odnosno građanima koje ti kotarevi i predstavljaju.

I za kraj pozivam sve ostale kolege iz gradskih kotareva i mjesnih odbora da se izjasne i iskažu svoje mišljenje po ovom pitanju koje se tiče svih nas, a ipak utječe na kvalitetu života naših sugrađana - poručio je Barbir.


Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare