Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Baldasar se rijetko pojavljuje u javnosti, ali ovaj događaj nije propustio

Baldasar se rijetko pojavljuje u javnosti, ali ovaj događaj nije propustio

Svoj politički put je završio sa svojom Splitskom strankom

Bivši splitski gradonačelnik Ivo Baldasar otkako je završio mandat i politički put iz SDP-a s vlastitom Splitskom strankom, rijetko se pojavljuje u javnosti.

Uživa s obitelji nakon mirovine, ali jednu obljetnicu nije propustio, 30.godišnjicu osnutka dvije ratne brigade Splita, 158.  i 6. domobranske pukovnije.

U teatru je organizirana prigodna svečanost, bez nazočnosti državnog vrha iako je najavljen dolazak ministra branitelja Tome Medveda.

Baldasar je inače za vrijeme mandata uživao simpatije dobrog dijela braniteljske populacije pa ne čudi i njegov dolazak, kao i veliki pljesak u kazalištu nakon što je spomenut među uzvanicima. 

Dok je bio gradonačelnik, tadašnji predsjednik SDP-a Zoran Milanović  podsjetimo, raspustio je socijaldemokrate s Bačvica. Razlog je bio, Baldasarovo skretanje udesno i cvijeće pred spomenik HOS-a 10. travnja, kada je i obljetnica brigade. Milanović se tada proklamirao kao ljevičar, a danas kao predsjednik države, sudeći prema stavovima i simpatijama desnice, našao bi se na liniji s tadašnjim gradonačelnikom Baldasarom. 

Vaša reakcija na temu