Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ažuriran TEN-T, Flego ponosan: 'Hrvatskoj na raspolaganju 26 milijardi eura, vjerujem da će buduća vlada iskoristiti šansu'

Ažuriran TEN-T, Flego ponosan: 'Hrvatskoj na raspolaganju 26 milijardi eura, vjerujem da će buduća vlada iskoristiti šansu'

Osvrnuo se i na kandidaturu na nadolazećim izborima za Europski parlament

Eurozastupnici su s 565 glasova za, 37 protiv i 29 suzdržanih na posljednjoj plenarnoj sjednici ovog saziva Europskog parlamenta potvrdili dogovor s Vijećem EU-a o ažuriranim smjernicama za transeuropsku prometnu mrežu (TEN-T). Time je zastupnik Valter Flego (IDS, Renew Europe) priveo kraju priču o priključenju Hrvatske na sve važnije europske koridore. 

'Nakon gotovo tri godine intenzivnog rada, konzultacija, amandmana i konačno zajedništva, odnosno okupljanja koje sam uspio učiniti Hrvatska dobiva pristup 26 milijardi eura. Vjerujem da će buduća hrvatska vlada znati iskoristiti šansu koju smo pripremili kako bismo mogli modernizirati naše kako željezničke i cestovne koridore tako i, naravno, zračne i morske luke te ostale aspekte prometa. Ovo je apsolutno najvažnija točka u Odboru za promet i turizam, čiji sam jedini član iz Hrvatske', ponosno je istaknuo eurozastupnik Flego. 

Kao član IDS-a prvi je na kandidacijskoj listi centrističko liberalnog bloka na predstojećim izborima za Europski parlament. U razgovoru s predstavnicima medija u Strasbourgu kazao je kako je ponosan što je na čelu tima od 12 ljudi, koji poštuje i uvažava nacionalne zajednice. 

'Mi smo najjači liberalni blok s 12 stranaka koje simboliziraju građansku, civiliziranu, progresivnu Hrvatsku. Kroz Europsku uniju želimo poboljšati stanje u našoj zemlji. Ova je lista štit dosegnutih civilizacijskih standarda, koji će i dalje graditi multikulturalnu Hrvatsku', naglasio je.

Na upit o ciljevima u potencijalnom novom mandatu, uzvratio je kako mu je primarni završiti započeti posao, i to ponajprije kroz europski proračun za razdoblje od 2028. do 2034. 

'Pripreme započinju puno prije, stoga je vrlo važno koji će zastupnici biti ovdje, odnosno koje grupe kao i na koji će se način slagati europski proračun, pa između ostalog i za realizaciju ranije spomenutih europskih koridora', naveo je. 

Kazao je nadalje kako je od velike važnosti zaštita prava nacionalnih zajednica. Ponovno ujedno žele staviti fokus na politiku proširenja, koja je, prema njegovim riječima, zanemarena kao jedna od temeljnih politika Europske unije.

'Živimo, nažalost, u svijetu jačanja ekstremizma - krajnje desnice ali i krajnje ljevice te populizma. Mi želimo biti jedna normalna, argumentirana grupacija u Europskom parlamentu koja će znati zaštititi dosegnuta prava te ih nadograđivati ih. Mi smo i grupacija koja je najviše okrenuta gospodarstvu i poduzetništvu, svjesni da je Europa prenormirana, da je zbog svojih zakona često nekonkurentna ostalim svjetskim gigantima', konstatirao je naš sugovornik. 

Vaša reakcija na temu