Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
100 SPORTSKIH: Stadion u Dugopolju dobit će semafor, NK GOŠK iz Kaštela uredit će svlačionice, Vrlika će rekonstruirati teniski teren...

100 SPORTSKIH: Stadion u Dugopolju dobit će semafor, NK GOŠK iz Kaštela uredit će svlačionice, Vrlika će rekonstruirati teniski teren...

Župan Boban uručio ugovore predstavnicima lokalnih jedinica u vrijednosti od gotovo 240 tisuća eura

U dvorani Splitsko-dalmatinske županije danas je predstavnicima jedinica lokalnih samouprava, župan Blaženko Boban uručio ugovore iz projekta '100 sportskih' u sklopu kojeg se dodjeljuju sredstva pomoći jedinicama lokalne samouprave Splitsko-dalmatinske županije za provedbu programa uređenja i izgradnje športskih objekata. 

- Ovo smo pokrenuli lani. Na pilot projekt nam se javilo 17 lokalnih zajednica kojima smo odlučili dodijeliti ugovore ukupne vrijednosti oko 130 tisuća eura. Ove godine suma proračuna je 240 tisuća eura i potpisali smo 23 ugovora s lokalnim zajednicama. I to je čak, po javnom pozivu, bilo nedostatno. Imat ćemo rebalans proračuna u ponedjeljak i još ćemo šest ugovora potpisati, pa ćemo ove godine doći na brojku 29. Došli smo do pola našeg cilja. Kada kažem 100 sportskih, podrazumijeva se za djecu, rekreativce, mlade po projektu koje je osmislila pojedina lokalna zajednica - rekao je Boban i najavio kako će novi poziv ići odmah iza Nove godine.

Grad Solin tako je dobio 10.500 za nadogradnju sportskih terena u Vranjicu.

- Proračuni naših gradova i općina su poprilično zadani i opterećeni, tako da smo svi mi koji obnašamo izvršne vlasti, orijentirani na europska i nacionalna sredstva i ona Splitsko-dalmatinska županije. Aplicirali smo na ovaj natječaj županije i taj iznos za izgradnju tribine na pomoćnom igralištu u Vranjicu. Taj dio Solina je poprilično opterećen naslijeđenom industrijom, pa se kao Grad trudimo izgradnjom sportske infrastrukture i društvenih sadržaja doprinijeti poboljšanju kvalitete života naših sugrađana. Koristim priliku zahvaliti županu Bobanu i Županiji što pomaže ravnomjernom razvoju cijele županije pa tako i Grada Solina - rekao je solinski dogradonačelnik, Ivica Rakušić.

I Općini Podgora je dodijeljen iznos od 10.500 za izgradnju i uređenje postojećih sportskih terena u općini. Načelnica Petra Radić istaknula je kako i njihova Općina ima nepopularan demografski trend, čemu je, kaže, najviše kumovao turizam. 

- Kao što je mnogima poznato na Makarskoj rivijeri nemamo nikakve sportske infrastrukture u obliku dvorana. Nažalost, tu se ulaganje u sport do sada nije prepoznalo. Podržavam ovaj trend, s obzirom na to da je to najbitnije za razvoj mladih ljudi, fizički i mentalno. Mi smo s ovim projektom počeli sanacijom postojećeg terena, a planiramo i izgradnju novih za različite sportove i višenamjensku upotrebu - istaknula je načelnica koja je s 28 godina preuzela vodstvo Općine Podgora, a posebno je istaknula ulaganja u mlade. 

Dicmo je, pak, dobilo 13 tisuća eura i to za nabavu vanjskih sprava za vježbanje u okviru Zelenog parka. 

- Zeleni park je napravljen i otvoren prije godinu dana. Park se sastoji od dječjih i workout sprava, a sada smo dobili još novih workout sprava.  Ovom prilikom se zahvaljujemo Županiji na potpori i nadamo se da će ovakvih potpora biti sve više. Od otvorenja Zelenog parka mještani sve više vremena provode u parku i drago mi je što vidim veliki broj mladih kako vježbaju, ali i roditelja s djecom u našem novom parku - rekao je načelnik Petar Maretić.

U tablici pogledajte koje su još općine i gradovi dobili sredstva i za koju namjenu.


Vaša reakcija na temu