Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'NEMOŠ VJEROVAT' Opet odgođeno otvaranje prometnice u Trogiru. Poznat je novi rok za dovršetak radova u Stepinčevoj ulici

'NEMOŠ VJEROVAT' Opet odgođeno otvaranje prometnice u Trogiru. Poznat je novi rok za dovršetak radova u Stepinčevoj ulici

Sedam mjeseci kasni

Radovi na rekonstrukciji Ulice kardinala Alojzija Stepinca u Trogiru ipak neće biti gotovi idući tjedan. 

Novi je datum puštanja u promet 24. lipnja. Taman sedam mjeseci od prvog roka kada su trebali biti dovršeni radovi. Ovo je 'impresivno' čak i za hrvatske standarde. 

- Trenutno su u tijeku pripreme za puštanje u promet dionice između tržnice i Puta kapelice. Najave su bile kako će radovi na toj dionici biti završeni u ponedjeljak, 17. lipnja, ali zbog velike količine oborina koje su pale u srijedu, 12. lipnja, došlo je do izlijevanja fekalnih voda u gradilište - jer je velik broj građana protuzakonito spojio oborinske vode u fekalnu kanalizaciju, što je preopteretilo sustav i uzrokovalo prelijevanje. Preostali dio te dionice asfaltirat će se u utorak, 18. lipnja, kada se planira puštanje u promet te dionice u drugom dijelu dana. Na ostatku trase i dalje će ostati privremena regulacija sa semaforima - rekao je Hrvoje Balić, voditelj službe za građenje Županijske uprave za ceste.

Planirano puštanje u promet kompletne dionice je u ponedjeljak, 24. lipnja. Do tada će biti postavljen prvi sloj asfalta na cijeloj trasi i promet će se odvijati bez obilazaka, najavio je. Nakon toga završavat će se radovi izvan kolnika.

- Radovi na rekonstrukciji dijela županijske ceste produljili su se zbog pojave dodatnih nepredviđenih i naknadnih radova te kašnjenja izvođača radova u odnosu na planiranu dinamiku. Nakon stalnih zahtjeva ŽUC-a izvođač je napokon 6. lipnja angažirao dodatne resurse i od tada radovi napreduju znatno brže - dodao je Balić. 

Na dionici oko 300 metara, od ukupno 700 metara trase, postavljen je prvi sloj asfalta. Postavljeni su gotovo svi kameni rubnjaci i radi se na kompletnom završavanju južnog nogostupa kako bi pješaci imali neprekinuti koridor. Navodi da je preostalo za postaviti još dva stupa javne rasvjete koja na 90 posto trase funkcionira.

Trogirani su dobili novi rok, vjerojatno sedmi ili osmi po redu. Ne preostaje im ništa drugo nego se nadati da ovoga puta više nema prostora za 'nepredviđene radove' ili lošu organizaciju izvođača, tvrtke Cestar. 

Zbog opetovanih obećanje i kršenja rokova, stanovnici su reagirali i na ogradi gradilišta objesili pogrdne poruke koje su upućene Petru Škoriću, ravnatelju Županijske uprave za ceste, Jozi Raki, direktoru Cestara, te Anti Sanaderu, saborskom zastupniku i šefu HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Vaša reakcija na temu