Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO PodKaST Split: 'U balunu' gostovao Joško Vlašić

VIDEO PodKaST Split: 'U balunu' gostovao Joško Vlašić

Pričalo se dosta i o odrastanju u onom 'starom' Splitu 60-ih godina

U sportskoj emisiji 'U balunu', u sklopu kanala splitskog PodKaSTa, emitiranoj u utorak, urednik i voditelj Toni Grčić u goste je pozvao jednog od najvećih sportskih stručnjaka u Hrvatskoj, a i šire. Trofejni sportaš, trener i glava jedne od najpoznatijih sportskih obitelji, na razgovor je došao legendarni Joško Vlašić.

Tijekom zanimljive i poučne emisije koja nas je provela kroz velike karijere članova obitelji Vlašić, sjetili smo se najvećih postignuća hrvatskog i svjetskog sporta. Također, dobili smo bolji uvid u sam razvojni put sportaša, od djetinjstva do seniorske dobi, i veliki trud i žrtvu koji su neophodni za uspjeh.

Vlašić je jako stručno i zanimljivo pokrio tematiku profesionalnog sporta, kako individualnog tako i ekipnog, i to iz dosta jedinstvene perspektive, u isto vrijeme sa gledišta sportaša, trenera, ali i roditelja sportaša. 

Pričalo se dosta i o odrastanju u onom 'starom' Splitu 60-ih godina, te dosta drugačijem i kreativnijem djetinjstvu koje je kasnije obilježilo njegov čitav život. Prisjetili smo se dječjih igara iz toga doba kao što su franje, kareti i praćke, te raznih drugih aktivnosti koje su specifične za to doba prije tehnologije. Saznali smo i to da je Joško kao dijete bio dosta boležljiv i da ga je u to vrijeme jako zanimala kemija i kemijski eksperimenti koje je izvodio u svom podrumu, te da ga je život umalo odveo u skroz drugom pravcu, daleko od sporta.

Osim navedenog, razgovaralo se o tome kako su Mediteranske igre zauvijek promijenile Split, i kakvu simboliku stadion Poljud ima za cijelu obitelj Vlašić. 

Naravno, osim Joškove karijere, pričalo se i o Blanki i Nikoli, ali i o možda manje poznatom Marinu Vlašiću, koji je također bio talentirani košarkaš i atletičar, a danas je uspješan trener, koji radi i s Marijom Pašalićem.

Vidjeli smo interesantne slike i videa koji pokazuju Joškove vještine u izgradnji raznih sportskih rekvizita i sprava, među ostalim, kako je za vrijeme Nikolinog igranja u Evertonu, svojim rukama, u dvorištu kuće izradio teren za cage ball i stazu za trčanje, što povezuje njegovo sportsko znanje s kreativnošću iz djetinjstva.

Vlašić je također dao vrijedne savjete o prehrani, treningu, razvoju mladih sportaša i važnosti dobre i stručne podrške. Pričalo se i o tamnim stranama sporta s kojima se susretao, kao što su doping i pritisci raznih federacija i država.

Za kraj smo dobili i neke zabavne i poučne odgovore na pitanja gledatelja, među ostalim i priču o najdražim natjecanjima, odnos s Antom Kostelićem i kako je Nikola počeo igrati nogomet i slično.


Vaša reakcija na temu