Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Ovako se žene vatrogasci

VIDEO Ovako se žene vatrogasci

Kolegi priredili feštu

Kako su vatrogasci kompaktna zajednica, nije ništa neobično. Dapače, to je potpuno prirodno za ljude koji se bave tako zahtjevnim i po život opasnim poslom. 

Upravo onako kako su složni u spašavanju tuđe imovine i života, toliko su složni i u proslavama velikiih životnih trenutaka svojih kolega.

Ovako su vatrogasci iz Gata proslavili vjenčanje svog kolege. Uputili su mu i posvetu putem Facebooka. Prenosimo je u cijelosti.

'Poseban je dan za naše društvo. 

Danas ženimo čovjeka koji je cijeli svoj život posvetio nama, ali i vatrogastvu općenito. 

Svoje prve vatrogasne korake odšetao je kao član vatrogasne mladeži u koju ga je tada upisao njegov stric naš tadašnji zapovjednik, natjecajući se u raznim vatrogasnim natjecanjima i provodeći djetinjstvo u vatrogasnom domu infekcija vatrogasnim virusom bila je neminovna.

U godinama koje su slijedile položivo je ispit za dobrovoljnog vatrogasca, zatim je radio kao operativac dobrovoljac nakon čega je završio školu za vatrogasnog tehničara, vatrogasnog strojara, položio A, B i C kategorije za upravljanje motornim vozililma te školu za kvalificiranog vozača. 

Nakon stotina odrađenih intervencija i stečenog iskustva njegov rad nagradio je 2012 godine i gradonačelnik grada Omiša dodjelivši mu titulu najboljeg vatrogasca.

Ipak najveća nagrada dolazi 2013 godine kada njegov kapacitet prepoznaje profesionalna vatrogasna postrojba HAC - ONC, u kojoj i danas kao profesionalac obavlja dužnost vozača/voditelja grupe. 

Prelazak u profesionalce za njegov rad u DVD-u nije značio ništa. 

Pa je tako u nadolazećim godinama završio slijedeće: specijalizaciju za rad sa pneumatskim i hidrauličkim alatima, specijalizaciju za spašavanje dubina i visina, rad s motornim pilama, desantiranje i prijevoz helihopterom, specijalizaciju za pilota bespilotnih letjelica i dronova, specijalizaciju za voditelja vatrogasne mladeži, stručni ispit za vatrogasca sa posebnim ovlastima, specijalizaciju za navigatora zračnih snaga, a kao šečer na kraju čekamo i titulu inžinjera zaštite od požara. 

Sudjelovao je u svim katastrofalnim intervencijama koje su zadesile RH: Makarska 2008, Slavonija 2014, Pelješac 2015, Majka svih požara 2017, Petrinja 2021 su samo neke od intervencija na kojima je Ivan riskirao da bi pomogao i predstavljao naš DVD u što bolje svijetlu. 

S ponosom možemo reći da je jedan od naših zapovjednika jer nije bilo jednostavno ni nabrojati sve ovo, a kamoli proći cijeli taj vatrogasni put.

Danas smo tu da ga ispratimo u najvažniju intervenciju života sa srcem na isti način, sa istom količinom ljubavi i strasti koju je on pružio nama, jer biti voljen i biti izabran u ljubavi najlijepša je stvar u životu. 

Ivane i Ana bračna luka je glavna staza života u kojoj ne smijete zaboraviti radovati se sličnostima koje vas povezuju i različitostima koje vas obogaćuju. Želimo vam sve najbolje i neka vas sreća koju danas osjećate prati kroz cijeli život'.


Vaša reakcija na temu