Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Ivana Leskur: Čisteći medvjedići ne rade Sizifov posao i to nije samo čišćenje

VIDEO Ivana Leskur: Čisteći medvjedići ne rade Sizifov posao i to nije samo čišćenje

Podcast 'U Zoni'

Čisteći medvjedići bili su tema 52. epizode podcasta 'U Zoni'. S voditeljem Josipom Škiljom razgovarala je Ivana Leskur, volonterka neformalne inicijative koja organizira akcije čišćenja prirode od Grčke do Belgije.

- Smeće zovemo cviće - ispričala je jednu od zafrkancija među volonterima te otkrila koje im je smeće najzabavnije pronaći. Govoreći o počecima inicijative, otkrila je anegdotu o imenu. Prisjetila se da je već na prvim akcijama na splitskom području sudjelovalo četrdesetak ljudi. Iako u drugim dijelovima Hrvatske inicijativa ima širu podršku zajednice - istaknula je institucije i udruge koje podržavaju Čisteće medvjediće u Splitu.

Požalila se da na očišćenim područjima ljudi često ponovno bace smeće, no smatra da njihove akcije nisu Sizifov posao. Osim prilike za društveni doprinos, inicijativu vidi i kao priliku za zabavu i druženje te je pozvala sve zainteresirane da im se pridruže. Istaknula je da pomoći mogu i oni koji ne vole čistiti te da svaka promjena počinje od nas samih.


Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta 'U Zoni' (youtube.com/podcastuzoni) te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i programa Europske unije Erasmus+.

Vaša reakcija na temu