Foto: Joško Jaković FOTO/VIDEO Potresni prizori sa splitskih ulica: Sve je više zgaženih mačaka, neke su i namjerno ubijene

FOTO/VIDEO Potresni prizori sa splitskih ulica: Sve je više zgaženih mačaka, neke su i namjerno ubijene

Za vozača koji namjerno usmrti životinju na cesti predviđena je i kazna zatvora do jedne godine

Svi sudionici u prometu svjedocima su sve većeg broja pregaženih životinja, posebno mačaka. Mačke su najčešćim žrtvama, budući da u strahu pretrčavaju cestu vrlo brzo i nepredvidivo pa tako završe pod kotačima automobila. No, mnogi od nas su vidjeli i kako vozač, koji bi mogao izbjeći usmrćivanje životinje, to učini namjerno, doslovce je progoneći dok je ne ubije na cesti.

Za takve monstrume zakon predviđa kaznu i do jedne godine zatvora.

U svakom slučaju, dok god se u Splitu ne riješi problem primjerenog azila za životinje u kojem bi se zbrinjavale sve ove koje lutaju i tako ugrožavaju svoje ali i živote ljudi, sudionika u prometu - usporite. Ukoliko vozite primjerenom brzinom velika je vjerojatnost da ćete uspjeti izbjeći životinju koja pretrčava cestu.

Fotografije ovih nesretnih mačaka šalje nam Joško Jaković, koji ove prizore, budući je svakodnevno satima za volanom automobila, gleda i previše često.

On je svjedočio i ljudima koji prilično riskraju da bi uklonili lešine s prometnica, zna biti opasno pogotovo na području Sirobuje gdje se brzo vozi. Njima pomaže policija, vatrogasci i ostale službe, ali i sami građani, pa Jaković smatra da svi oni zalužuju pohvalu.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(99550, "");
Pregledaj komentare