Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com USPJEŠAN POČETAK GODINE Zračna luka Split objavila statistiku za siječanj

USPJEŠAN POČETAK GODINE Zračna luka Split objavila statistiku za siječanj

Puno bolje brojke nego lani

Zračna luka Split u siječnju ove godine prihvatila je i otpremila ukupno 32.100 putnika, gotovo 12 tisuća putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine, piše Croatian Aviation.

U siječnju 2019. i 2020. godine, prije pada broja putnika zbog utjecaja globalne pandemije, Split je u prvom mjesecu imao oko 36 tisuća putnika, pa je ovog siječnja ostvareno tek 4 tisuće putnika manje u odnosu na pretpandemijsko razdoblje.

Splitska je zračna luka trenutno povezana s više međunarodnih odredišta: Frankfurtom, Münchenom, Amsterdamom, Rimom te dodatno domaćim linijama sa Zagrebom, Dubrovnikom, Rijekom i Osijekom.

Podsjećamo, u prošloj godini Split je prihvatio i otpremio 2,9 milijuna putnika, nema sumnje da će brojka ove godine ići daleko preko 3 milijuna. Najavljeno je više novih linija prema Splitu, a očekuje se i povećanje kapaciteta na postojećima.

Vaša reakcija na temu