Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com NIZOZEMAC TRAŽI OCA Radio je kao konobar u hotelu na našoj obali

NIZOZEMAC TRAŽI OCA Radio je kao konobar u hotelu na našoj obali

Majka ga nije uspjela kontaktirati

Zanimljiv zahtjev prenio je u nedjelju portal na engleskom jeziku 'Total Croatia'. Javio im se čitatelj iz Nizozemske koji ih je zamolio za pomoć u pronalasku oca koji je radio kao konobar u hotelu Bellevue 1966. godine. U pismu koje je uputio portalu, ističe da je njegova majka, Nizozemka 1966. i 1967. bila na odmoru u Dubrovniku.

'Prve godine otišla je u hotel Bellevue. Sljedeće godine je ponovno otišla (drugi hotel), ali je srela konobara iz hotela Bellevue. Hodali su tijekom njezinog odmora i 1 + 1 je nakon 9 mjeseci postalo 3. Pokušala je doći do mog oca tako što mu je poslala pismo u hotel, ali nikad nije dobila odgovor. Tako da nije jasno je li on ikada dobio njezinu poruku i zna li za mene. U prošlosti sam poduzeo neke radnje kako bih pronašao svog oca. Napisao sam mail hotelu, ali nisam dobio nikakvu reakciju', istaknuo je. 

Svi ostali, dosadašnji pokušaji, dodaje, bili su neuspješni.

'Važno je naravno njegovo ime. Tu nastaje zbrka. Nikada nije napisao svoje ime, tako da od majke znam samo za: Gojko Smilonic. Nisam mogao naći nikoga s tim imenom, najbolja postojeća imena koja tako izgledaju su Smiljanić ili Smilović. Ako je još živ, morao bi imati osamdeset godina. Imam njegovu ‘maglovitu’ fotografiju', naglasio je i dodao kako dolazi u Dubrovnik 29. rujna na dva tjedna. Ako netko ima informaciju, može se javiti portalu Total Croatia, piše DuList.

Vaša reakcija na temu