Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Davina Ljubičić Đirlić reizabrana za predsjednicu Strukovne grupe hotelijera HGK u Splitu

Davina Ljubičić Đirlić reizabrana za predsjednicu Strukovne grupe hotelijera HGK u Splitu

'Pred nama je razdoblje u kojem se nadamo većem angažmanu svih članica'

Davina Ljubičić Đirlić, direktorica splitskog Heritage Hotela Fermai MGallery i dosadašnja predsjednica Strukovne grupe hotelijera HGK-Županijske komore Split na današnjoj je izbornoj sjednici ovog tijela ponovno izabrana za njegovu predsjednicu u narednom četverogodišnjem razdoblju.

Strukovna grupa hotelijera jedno je od turističkih strukovnih tijela pri gospodarskoj komori u Splitu. Osnovana prije sedam godina, okuplja županijska trgovačka društva kojima je pretežita djelatnost hotelski i sličan smještaj i koja plaćaju članarinu Komori, s ciljem unapređenja njihova rada i poslovanja, razvoja djelatnosti te promicanja i zaštite zajedničkih interesa.

- Nakon godina u kojima su uslijed korone bile smanjene aktivnosti i mogućnost rada naše strukovne grupe, pred nama je razdoblje u kojem se nadamo većem angažmanu svih članica na problematici od važnosti za hotelijere u Splitsko-dalmatinskoj županiji - rekla je zahvaljujući se na reizboru Ljubičić Đirlić. 

Upravo s ciljem jačeg umrežavanja i što većeg uključivanja u rad Strukovne grupe članica s područja cijele županije, proširen je i broj dosadašnjih zamjenika predsjednice, pa ih je novim sastavom predviđeno čak pet.

Na sjednici se ujedno raspravljalo o planu rada Strukovne grupe u ovoj godini, a naglasak je stavljen na izazove i probleme koji opterećuju hotelijere poput nedostatka radne snage. S ciljem njihova rješavanja, planiran je nakon turističke sezone u organizaciji ŽK Split poslovni posjet Sjevernoj Makedoniji, kao jednom od mogućih bazena radne snage, a članice su iskazale interes i za ponovnim održavanjem radionice o proceduri zapošljavanja državljana trećih zemalja, kako bi se u što većoj mjeri olakšao i ubrzao proces zapošljavanja radnika iz trećih zemalja. Ove radionice HGK-Županijska komora Split organizira u suradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područnom službom Split, a interes za temu je uvijek velik.

Također je u planu i što skoriji sastanak vodstva Grupe i ŽK Split s predstavnicima mjerodavnih institucija, na gradskom i županijskom nivou, na teme od značaja za županijske hotelijere.

Poslovna tajnica Grupacije, Nataša Bušić iz HGK-ŽK Split, članice je upoznala s aktualnostima i važnijim aktivnostima HGK, posebno se osvrnuvši na novi Zakon o HGK i promjene u radu.

Vaša reakcija na temu