Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
CAMINO BRAČ Prvi hodočasnici prehodali rutu

CAMINO BRAČ Prvi hodočasnici prehodali rutu

Spajaju se sakralne, kulturne i prirodne znamenitosti otoka

Projekt Camino Brač nakon dugih i pomnih priprema, otvoren je za sve posjetitelje i hodočasnike koji su prvih dana lipnja pohodili novu stazu. Okupljanjem hodočasnika ispred Crkve navještenja Marijina u Supetru, Svete mise i blagoslova sudionika,krenulo se markiranim stazama bračkog Camina. 

Realiziraju ga zajednički turističke zajednice Supetar, Sutivan, Milna, Bol, Selca, Postira, Pučišća i općina Nerežišća, u suradnji s Bratovštinom sv. Jakova, uz potporu Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije. Bratovština Sv. Jakova je službeni hrvatski predstavnik u središnjoj Camino instituciji - Nadbratovštini Sv. Jakova u Santiago de Composteli u Španjolskoj.

Rutom Camino Brač spajaju se sakralne, kulturne i prirodne znamenitosti Brača u dužini od 140 kilometara, kojima se hodočasnicima, turistima i lokalnom stanovništvu nudi novi doživljaj otoka. Ovim projektom turističke zajednice i općina Nerežišća radit će na povećanju broja dolazaka i noćenja i to poglavito u predsezoni i posezoni, a samim tim i uključiti se u hrvatsku i europsku mrežu Camino de Santiago puteva. Camino je jedna od kulturnih ruta Vijeća Europe, a pokretanjem ovog proizvoda  Brač se upisuje na istu.

Otok Brač postaje tako šesta dionica hrvatske mreže Camino puteva kojima je u posljednje dvije godine hodalo više od 3000 hodočasnika i to poglavito iz SAD-a, Australije i Južne Afrike, ali i sve više Hrvata.

Vaša reakcija na temu