Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: RTL BROJKE U TURIZMU 'Imamo 163 posto bolji rezultat u odnosu na prošlu godinu'

BROJKE U TURIZMU 'Imamo 163 posto bolji rezultat u odnosu na prošlu godinu'

Direktor HTZ-a vjeruje da ćemo ove sezone imati mnogo mladih gostiju

U Hrvatskoj boravi 180 tisuća turista, a svaki treći za odmor je odabrao Istru. U odnosu na prošlu godinu sve vrste smještaja bilježe visoki dvoznamenkasti rast dok kampovi obaraju sve rekorde. Rezultati su bolji nego najbolje turističke 2019.

Gdje smo sada u odnosu na rekordnu 2019., za RTL je komentirao direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić

Do sada smo u ovom dijelu godine je ostvareno 85 posto prometa, a cilj je dobaciti do 90 posto prometa iz predpandemijeske 2019. godine.

- Mi smo sada na 163 posto rezultata boljeg u odnosu na prošlu godinu, ali ono što je najvažnije je da pratimo trendove koje smo si projicirali. Mislim da ćemo do kraja godine doseći cilj od 90 posto u odnosu na 2019. godinu - tvrdi Staničić.

Kaže da su se last minute rezervacije u protekle dvije godine povećale u Hrvatskoj zbog pandemije. Naglašava da je Hrvatska spremna za takve goste i zna da će se u špici sezone sigurno tražiti jedan krevet više.

Hrvatska je turistička destinacija koja je na vrhu ljestvice na tržištima. To potvrđuje i zadnje istraživanje gdje smo skočili na 16. mjesto u svijetu kao turistički i brend i na deveto mjesto u Europi.

- Profil turista je raznolik, a ja vjerujem da ćemo imati i mnogo mladih gostiju jer nam se vraćaju neki festivali i zbog toga će Hrvatska biti tražena destinacija - dodaje Staničić.

U tijeku je i natječaj za čelnog čovjeka HTZ-a, a Staničić kaže da neće otkriti hoće li se ponovno kandidirati, ali turizam je priča u kojoj će sigurno ostati.

Vaša reakcija na temu