Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/YouTube VIDEO Uhićen jedan od najvećih narkobosova na svijetu

VIDEO Uhićen jedan od najvećih narkobosova na svijetu

'Ovo je usporedivo samo s padom Pabla Escobara devedesetih'

Najtraženiji trgovac drogom u Kolumbiji i vođa klana del Golfo Dairo Antonio Usuga, poznat kao Otoniel, zarobljen je jučer tijekom operacije koju su provele oružane snage.

Tijekom akcije poginuo je jedan policajac, a Kolumbija je za informacije o Otonielovom boravištu ponudila nagradu do 3 milijarde pezosa (oko 800.000 dolara), dok je američka vlada izdvojila nagradu od 5 milijuna dolara za pomoć u njegovu lociranju.

Američki State Department opisuje Otoniela kao 'jako naoružanog i iznimno nasilnog'. Postao je vođa nakon što je bio ljevičarski gerilac.

Kartel na čijem je čelu bio uhićeni sastoji se od bivših članova terorističkih organizacija te koristi nasilje i zastrašivanje kako bi kontrolirao rute trgovine narkoticima, laboratorije za preradu kokaina, polazne točke glisera i tajne sletne trake, javlja Index.

Kako piše CNN, ovo uhićenje je najveći udar na narkomafiju u Kolumbiji. Kolumbijski predsjednik potvrdio je hapšenje Otoniela u televizijskom obraćanju naciji.

- Ovo je usporedivo samo s padom Pabla Escobara devedesetih. Otoniel je bio jedan od najopasnijih trgovaca drogom u svijetu, ubojica policajaca, vojnika, političara, regrutirao je i maloljetnike. Svim kriminalcima i trgovcima drogom: ili se predajte ili ćemo doći po vas - poručio je.


Vaša reakcija na temu