Foto: Pixabay UŽAS Časna ubijena jer je vidjela spolni odnos svećenika i druge časne

UŽAS Časna ubijena jer je vidjela spolni odnos svećenika i druge časne

Ubojice su osuđene nakon 30 godina

Katolički svećenik i časna sestra iz Indije osuđeni su na doživotni zatvor zbog ubojstva časne sestre prije gotovo 30 godina. 

Svećenik Thomas Kottoor i časna sestra Sephy osuđeni su zbog ubojstva 21-godišnje časne sestre Abhaye. Ubojstvo se dogodilo 1992. godine, a uništili su dokaze o ubojstvu, piše CNN, prenosi Index

Ubili su je nakon što ih je ulovila kako se seksaju. Lokalna policija prvotno je mislila da si je mlada časna sestra sama oduzela život. 

Ipak, pokrenuta je daljnja istraga. 

Sephy nije javno komentirala presudu, ali svećenik tvrdi kako je nevin. 

'Nisam ništa krivo učinio. Bog je sa mnom', rekao je lokalnim medijima. 

Međutim, svećenik Thomas Kottoor nije jedini svećenik uključen u ovaj zločin. Tužitelji su optužili Josea Poothrikkaila, koji je također bio u seksualnoj vezi sa sestrom Sephy, za ubojstvo. Uhićen je i optužen 2008. godine, ali je oslobođen zbog nedostatka dokaza. 

Tijelo sestre Abhaye pronađeno je u bunaru u samostanu sv. Pija X. u mjestu Kottayam, gradu na jugu Indije. 

Naime, Abhaya se prije smrti probudila u ranim jutarnjim satima 27. ožujka 1992. godine kako bi u kuhinju otišla po vodu. 

Dok je bila u kuhinji, uhvatila je svećenika Kottora i sestru Sephy u kompromitirajućem položaju. 

U strahu da će ih razotkriti, par ju je ubio i bacio u bunar. 

Lokalna i državna policija u početku su presudile da si je oduzela život, ali je tamošnji Središnji istražni ured preuzeo slučaj i utvrdio da je ubijena. 

'Pravda je napokon zadovoljena. Sestra Abhaya počivat će u miru', rekao je aktivist za ljudska prava Jomon Puthenpurackal, koji se zalagao za presudu o ubojstvu. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(86819, "");
Pregledaj komentare