Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com U Njemačkoj kamere 'hvataju' vozače koji koriste mobitele ili tablete

U Njemačkoj kamere 'hvataju' vozače koji koriste mobitele ili tablete

Projekt je za sada iznimno uspješan

Mnoge države bore se s brzinom u prometu, ali sve veća pošast postaju mobiteli i tableti. Nizozemska je nedavno instalirala efikasan sustav kamera Monocam, kojima je cilj pratiti i kažnjavati vozače koji koriste mobitele i tablete, a uspjeh tog tehnološkog pothvata na sličan je čin motivirao i Nijemce. Dokumentiranje kamerom najsigurniji je način kažnjavanja neposlušnih vozača, navodi HAK Revija.

Njemačka postavlja prve kamere u Trieru pa potom i u Mainzu, pilot projekt kreće te se očekuje širenje cijelom državom.

U Mainzu su uključili kameru u četvrtak na par sati, tek toliko da se upoznaju s njezinim karakteristikama i već je u sat vremena snimila dvadesetak vozača automobila i teretnih vozila koji su koristili mobitele. Koriištenje mobitela naplaćuje se sa 100 eura i jednim negativnim bodom.

Pilot projekt traje šest mjeseci, a potom se očekuje širenje kamera. Usput, u Njemačkoj je zabranjeno korištenje mobitela, osim ako ne koristite hands free uređaj, Bluetoot ili nešto slično.

Vaša reakcija na temu