Foto: Pixabay.com Talijanske škole planiraju rezati učeničke klupe zbog pandemije

Talijanske škole planiraju rezati učeničke klupe zbog pandemije

Učionice će se dezinficirati nekoliko puta dnevno

Italija, prvo europsko žarište covida-19, pokrenula je agresivan režim testiranja kako bi obuzdala drugi val pandemije. Sličan stav imaju i talijanske škole - kako bi spriječile širenje koronavirusa unutar učionica, lokalne škole počele su piliti namještaj, prenosi Index.

S obzirom na to da većina talijanskih škola i dalje koristi staromodne dugačke klupe za kojima sjedi više učenika odjednom, a koje ne odgovaraju mjerama društvene distance, hitno su im potrebne velike količine pojedinačnih stolova.

Talijansko ministarstvo obrazovanja raspisalo je početkom srpnja europski natječaj za tri milijuna pojedinačnih stolova koji bi u učionice trebali stići do 8. rujna, piše CNN.

No mnogi talijanski okruzi zabrinuti su da stolovi neće stići na vrijeme za početak školske godine te su uzeli stvar u svoje ruke i odlučili prepiliti stare drvene klupe.

'Mogli bismo upotrijebiti drvene pregrade, ali najbolje rješenje je prepiliti klupe', rekao je Adelfio Cardinale, zadužen za školske četvrti Sicilije.

Italija je bila prva europska zemlja koja je uvela nacionalnu karantenu. Zatvorila je neke škole već 5. ožujka, a sve ostale 10. ožujka te je povratak u školske klupe za sada dopustila samo najmlađim učenicima.

Talijanska ministrica obrazovanja Lucia Azzolina predstavila je krajem lipnja plan otvaranja škola koji uključuje odredbe o ograničenju broja učenika u učionicama kako bi se između njih osigurao najmanje jedan metar udaljenosti. Učitelji bi trebali nositi maske i štitnike, a učenici maske.

Učionice će se dezinficirati nekoliko puta dnevno, a nastava će biti podijeljena u manje grupe radi ograničavanja društvenog kontakta, što bi također trebalo omogućiti lakše pronalaženje kontakata ako netko od učenika bude pozitivan na covid-19.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(72004, "");
Pregledaj komentare